/

Hotspot: Westlight rooftop bar in New York

3 min.

Laatste update op 12 januari door Bart

Een echt goede rooftop bar in New York vinden, het is me eindelijk gelukt. Ere wie ere toekomt. Het was Patrick Van Rosendaal, de bekende Vlaamse stadsgids in New York die me meenam naar de nieuwe Westlight rooftop bar in Greenpoint, Brooklyn.

Vanop het dakterras van het The William Vale Hotel krijg je werkelijk een adembenemend uitzicht op de skyline van Manhattan. Want het grootste nadeel van een rooftop bar op Manhattan zelf is en blijft het feit dat je de skyline van het eiland moet missen. Voor mij persoonlijk krijg je vanop het Westlight-terras momenteel het allermooiste panorama te zien dat de Big Apple te bieden heeft.

Rooftop bar in New York

Neem de lift en stap 22 verdiepingen later uit in een soort van glazen box op het dak van het hotel. Een hotel dat trouwens in de hoogste wolkenkrabber uit de wijk is gehuisvest. Wat meteen opvalt zijn de zwart-witte vloertegels en de grote glaspartijen die er voor zorgen dat je ook van binnenuit van een fantastisch uitzicht kan genieten. Op het terras kan je chillen achter het plexiglas, maar wil je zeker zijn van een tafeltje reserveer dan tijdig. Het kan er erg druk worden.

Duur, maar het is het waard

Wegens tijdgebrek was er niet te tijd om iets te eten in de bar/resto (je zou hier volgens insiders erg lekker kunnen eten), maar tijd voor een drankje was er uiteraard wel. Er was een beperkte cocktailkaart, maar vraag er gerust je favoriet. Ik ging voor de Negroni Sbagliato (met vermout, Campari en cava). Kostprijs: $20. De gemiddelde prijs van een biertje is er $9, voor een glas wijn moet je minstens zo’n $18 neertellen.

Westlight rooftop praktisch

De bar is ieder dag geopend vanaf 16u tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag kan je er wat langer terecht. Eten kan je er vanaf 17u tot één uur voor sluitingstijd. In tegenstelling tot heel wat andere rooftopbars (in vooral Manhattan) moet je bij Westlight geen toegangsprijs betalen. Er zijn ook geen echt strikte kledingvoorschriften. Als je niet te hard uit de toon wil vallen kies je toch best om korte broek en sportschoenen achterwege te laten.

$$$ Duur | Westlight | 111 N. 12th Street | Brooklyn, New York | 22ste verdieping

Vanuit Manhattan neem je het best de L-train tot aan de halte Bedford Av Station. Van daaruit ligt het The William Vale Hotel op zo’n 10 minuten wandelen.

Credit: cover en foto’s in collage (Westlight praktisch, onderaan) Chris Goldberg

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.