Vijf verrassende Franse reisbestemmingen

3 min.

Laatste update 17 juni

Wie Frankrijk zegt, zegt natuurlijk meteen Parijs. En dan misschien de Provence en het warme zuiden van Frankrijk. Toch heeft het land zoveel meer te bieden dan deze reisbestemmingen. Noord-Frankrijk, een regio vol geschiedenis, natuur en unieke steden, is een echte schatkamer voor reizigers die buiten de gebaande paden willen treden. Het is niet ver rijden en de mogelijke bestemmingen zijn schier eindeloos. Wij tippen onze vijf favoriete bestemmingen. 

Lille: een culturele smeltkroes

Lille ligt vlak bij de Belgische grens – je kan er zelfs rechtstreeks met de trein naartoe. Het is een dynamische stad die moderne kunst en historische architectuur perfect combineert. Loop door de oude stad met zijn charmante Vlaamse invloeden, bewonder de indrukwekkende Vieille Bourse en ontspan op een van de vele terrassen aan de Grand Place. Lille is ook de perfecte stad voor kunstliefhebbers, met musea zoals Palais des Beaux-Arts, een van de grootste musea in Frankrijk na het Louvre.

Opaalkust: natuurlijke pracht

De Opaalkust, met zijn ruige kliffen en brede zandstranden, is werkelijk adembenemend. Bezoek de imposante kliffen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez, waar je bij helder weer zelfs de kliffen van Groot-Brittannië kunt zien liggen. Het gebied is perfect voor lange wandelingen of een ontspannen middag op het strand, waarbij je volop kunt genieten van de frisse zeelucht en het majestueuze uitzicht. Wie wil logeren in een vakantiepark in Noord-Frankrijk is hier aan het juiste adres: de omgeving is prachtig en je staat al op enkele uren rijden op je bestemming. 

Chantilly: elegantie en paardenkracht

Chantilly is synoniem aan het prachtige Kasteel van Chantilly, omgeven door uitgestrekte tuinen en het bekende paardenmuseum, de Grandes Écuries. Dit kasteel herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken en is een belangrijk centrum voor paardenraces. De perfecte mix van natuur, kunst en paardensport maakt van Chantilly een unieke bestemming voor zowel natuurliefhebbers als cultuursnuivers.

Bergues: charmant en filmisch

Bergues mag dan klein zijn, het stadje is groots in haar karakter. Misschien ken je het door de film “Bienvenue chez les Ch’tis”? Door deze film heeft het stadje een bijzondere plek in het hart van veel Fransen. Met goed bewaarde vestingwerken en een sfeervol belfort dat de skyline domineert, biedt Bergues een diepe duik in de regionale cultuur en geschiedenis. Het is de perfecte bestemming voor wie houdt van een vakantie in Noord-Frankrijk met een rustig reistempo en pittoreske uitzichten.

Baai van de Somme: een paradijs voor natuurliefhebbers

De Baai van de Somme, een van de mooiste baaien ter wereld, is een paradijs voor vogels en zeehonden. Het is een uitgestrekt natuurgebied dat uitnodigt tot lange wandelingen en urenlang kijken naar de rijke flora en fauna. De baai verandert met de getijden, wat elk bezoek uniek maakt.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.