7 x Belgische cafés en restaurants in New York

BXL Cafe Belgische cafés in New York
SHARE
New York City is een echte nightlife capital met enkele van de beste bars en restaurants ter wereld. Ook Belgische!

Belgische cafés in New York! Je vindt ze vooral terug in party neighborhoods zoals Williamsburg in Brooklyn of de East Village en Chelsea in Manhattan. Aan heerlijk Belgisch bier is er in New York geen gebrek en je kan er zelfs lekker stoofvlees met friet eten.

Voor de bezoekers van de Big Apple die niet houden van het fletse Budweiser of Miller Light zet ik enkele van de bekendste Belgische cafés in New York (en restaurants) op een rijtje. 

Markt 

(update 2018, voorgoed gesloten)

De Markt is een brasserie zoals je er weinig vindt in New York City. Je hebt er een grote keuze uit meer dan 40 Belgische bieren en je kan er uiteraard genieten van de authentieke Belgische keuken. Ik proefde er eerder al het lekkere, zoete stoofvlees met frietjes maar je hebt er ook heel wat gerechten uit de Noordzee. Afsluiten doe je uiteraard met chocolade of wafels! Naar Belgische normen zijn de prijzen in deze brasserie zeker aan de hoge kant, maar voor New York valt dat allemaal best mee. Zo kost een typisch koninginnenhapje of stoofvlees met frietjes en een salade iets meer dan 20 dollar. Een Vedett van ’t vat (draught) betaal je 8$ en een Westmalle tripel kost je 15$. Ook leuk dat de menukaarten zowel in het Engels als in het Nederlands zijn gedrukt!

676 Avenue of the Americas/20th Street | website

Peculier Pub

De Peculier Pub ligt in het hartje van Greenwich Villige in New York. Deze bar is niet echt een Belgian Café, maar ik plaats hem toch in het lijstje omdat er ook zo’n 30 Belgische bieren te verkrijgen zijn. Een Stella Artois (pint) kost er 7 dollar en voor een Lindemans kriek of Blauwe Chimay tel je zo’n 12 dollar neer.

145 Bleeker Street | website

Petite Abeille

Petite Abeille is een restaurant met de typisch Belgische keuken. Voor een steak friet betaal je 27 dollar en wie zin heeft in een mosselen met Hoegaarden moet daar 26 dollar voor over hebben. Er is een zeer uitgebreide kaart met Belgische bieren. Een Duvel kost er 9 dollar (maandag heb je die trouwens voor de helft van de prijs, want dan zijn de Belgische bieren aan 50%).

400 W 14th Street | website

 Brooklyn Bridge door Thomas Bormans

B.Cafe

Dubbel gebakken frietjes (typisch voor de echte Belgische frieten), echte traditionale mayonaise en een heerlijke pot mosselen? Dan moet je bij B.Cafe zijn! Je vindt er ook lekkere Belgische desserts op de kaart zoals dame blanche, broodpudding of appelbeignets. Voor wie echt wil dineren is er witloof met hesp in kaassaus, steak tartaar of Fish & Fries (met Hoegaarden beslag).

East: 240 E 75 th street/between 2de & 3de Avenue

BXL Café

Hier kende ik misschien wel mijn meest dronken (en duurste) avond ooit in New York. Op een boogscheut van Times Square ligt het bekende Cafe BXL dat al meer dan 10 jaar de Belgische bieren en keuken promoot in New York City. Je hebt er een tiental Belgian beers op de tap (van 6 tot 11 dollar). Ik proefde ze allemaal en kocht enkele flights. Voor 5 proefglaasjes naar keuze betaal je zo’n 15 dollar. Heb je honger dan kan je er ook terecht voor onder andere garnaalkroketten, stoemp met worst of vleesbrood.

125 West 43rd Street

BXL East

(update 2018, voorgoed gesloten)

BXL East is van dezelfde eigenaar als het BXL Café en heeft zowat dezelfde gerechten in zijn gamma. Je vindt er zelfs nog meer Belgische bieren op de kaart terug!

210 East 51st Street

BXL Zoute

Bij de jongste telg van de BXL familie in New York was ik zelf nog niet eerder, maar het staat zeker om mijn to-do-lijstje. Ook hier kan je een mooie selectie van wel 100 Belgische bieren vinden. Voor een Gulden Draak van ’t vat betaal je 10 dollar en een flesje Hopus kost er 12 dollar. BXL Zoute ligt in de wijk Flatiron.

50 West 22nd Street | website

Een local New Yorker als gids

Via de nieuwe Nederlandse startup Hi hi kan je een local boeken om je rond te leiden in New York. Een echte New Yorker brengt je -in samenspraak- naar de coolste plekjes van de stad. Je kan al gidsen vinden vanaf slechts 10 euro per uur.

NYC Praktisch

In het boek van de Vlaamse New York-gids Patrick Van Rosendaal vind je massa’s coole hotspots voor je (eerste) trip naar de Big Apple. Kopen kan hier. Of lees mijn handig lijstje met alleen maar gratis dingen om te doen in NYC.

Ken jij nog enkele Belgische cafés in New York?

Hou deze lijst mee up-to-date! Heb je leuke toevoegingen van Belgische cafés in New York (of restaurants), laat het me zeker weten.

5 reacties

Geef een reactie