Wat kost 5-daagse citytrip naar New York: een gedetailleerd overzicht

5 min.

Een citytrip naar New York City is een spannend avontuur. Voor velen is het verkennen van de iconische skyline van Manhattan en het proeven van de smeltkroes van culturen een droom die werkelijkheid wordt. Maar hoeveel kost zo’n onvergetelijke ervaring eigenlijk? Laten we een gedetailleerd overzicht bekijken van de kosten die je kan verwachten tijdens een 5-daagse citytrip naar New York voor 2 personen.

Wat kost citytrip naar New York?

Voorafgaande kosten

ESTA (Electronic System for Travel Authorization)

De kosten voor een ESTA voor 2 personen is $ 42.

Internationaal paspoort

Als je nog geen paspoort hebt dan moet je afhankelijk van je stad of gemeente nog een extra bedrag van 75 à 85 euro voorzien. Dit bedrag zit niet in ons eindtotaal, maar moet je er zelf nog bijtellen indien het voor jou van toepassing is.

Vliegtickets

De prijs van vliegtickets kan sterk variëren afhankelijk van het seizoen, de luchtvaartmaatschappij en hoe ver van tevoren je boekt (€ 350 – € 750). Laten we als voorbeeld een gemiddelde van $ 550 per persoon nemen. Totaal: $ 1100.

Zelf gebruiken we altijd Momondo als we op zoek zijn naar het goedkoopste vliegtuigticket. Je krijgt een duidelijk overzicht van de beste periodes om je ticket te boeken.

Bij aankomst

Taxi vanuit New Yorkse luchthaven naar het hotel

Een taxirit van de luchthaven naar Manhattan kan ongeveer $ 50-70 kosten, afhankelijk van het verkeer en de locatie van je hotel. Totaal: $ 80 inclusief fooi. Wie met de metro wil reizen kan dit uiteraard ook. Dan ben je goedkoper af, maar een pak langer onderweg.

Hotelaccommodatie

De hotelprijzen variëren sterk op basis van de locatie, het type accommodatie en de luxe. Voor een gemiddeld driesterrenhotel in Manhattan kun je rekenen op ongeveer $ 200 – 250 per nacht. Totaal voor 4 nachten: $ 900.

In dit artikel lijst ik 10 fijne en betaalbare hotels op in New York, die ik allemaal persoonlijk heb getest de voorbije jaren.

Dagelijkse kosten

Maaltijden

Maaltijden in New York kunnen variëren van budgetopties tot high-end diners. Je kan je volproppen met 1 dollar pizza slices, maar je kan ook een pizza gaan eten bij de bekende Roberta’s. Dan tel je minstens 22 dollar neer, zonder taksen en fooi. Een zakje friet met saus bij Pommes Frites kost je dan weer 8 dollar. Voor gemiddelde uitgaven, stel je $ 50-100 per persoon per dag voor ontbijt, lunch en diner. Totaal voor 5 dagen: $ 750.

Activiteiten

Bezienswaardigheden zoals musea, tours en attracties kunnen variëren. Wil je een observatiedek bezoeken zoals Top of the Rock, kost je dat zo’n 40 dollar. Een wandeltocht doorheen Central Park daarentegen is dan weer gratis. Totaal voor 5 dagen: $ 500. Hier kan je de prijzen van individuele activiteiten of passen opzoeken.

Metro

Het gebruik van de metro is een handige manier om door de stad te reizen. Een wekelijkse onbeperkte metrokaart kost ongeveer $ 35 per persoon. Totaal voor 2 personen: $ 70.

Extra uitgaven

Dit omvat fooien, ijsjes, drankjes en incidentele uitgaven. Voor een biertje betaal je snel 8 dollar en voor een cocktail in een rooftopbar betaal je minstens 20 dollar. Laten we een extra budget van $ 50 per dag aannemen. Totaal voor 5 dagen: $ 250.

Vertrek

Taxi terug naar de luchthaven

Terug naar de luchthaven reizen met de taxi kost opnieuw ongeveer $ 50-70. Totaal: $ 80.

Wat kost citytrip naar New York?

Geschat totaal voor 2 personen: $ 3772

ALLE informatie over New York vind je in onze zorgvuldig opgestelde reisgids.

Hou er rekening mee dat dit een schatting is en dat daadwerkelijke kosten kunnen variëren op basis van individuele keuzes en voorkeuren. Wil je logeren in een vijfsterrenhotel naast Central Park, dan zal dit budget niet genoeg zijn. Of ga je voor een helikoptervlucht boven het Vrijheidsbeeld, ook dan zal je de prijs moeten bijstellen. Ook wanneer je de Gucci-winkel wil leegkopen zal je een extra limiet op je kredietkaart nodig hebben. Het is ook een goed idee om een financiële buffer in te bouwen voor onvoorziene uitgaven.

Bart

Ik ben Bart, de globetrotter, schrijver & fotograaf achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van New York City en Antwerpen, maar ook van ruige plekken in Centraal en Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed. Hou van koken en nog veel meer van culinair genieten op restaurant. Aarzel niet om me te contacteren als je met een vraag zit.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?