Goed slapen in een ander bed? Zo doe je het!

3 min.

Laatste update 6 januari

Tijdens een weekendje weg in eigen land of een trip naar verre oorden: we missen allemaal ons eigen bed weleens. Je eigen bed ligt nu eenmaal vaak het lekkerst. De een heeft meer last van heimwee dan de ander, maar gelukkig zijn er een hoop dingen die je hieraan kan doen. Om ook in onbekende bedden een goede nachtrust te krijgen, vind je in dit artikel een aantal handige tips.

Je eigen geur

Creëer een veilig gevoel door een vertrouwde geur mee te nemen. Pak bijvoorbeeld een parfum spray, je eigen wasparfum, of essentiële olie zoals lavendelolie in. 

Reis je met het vliegtuig en moet je de hoeveelheid vloeistof die je meeneemt limiteren? Dan kan je natuurlijk je eigen kussensloop meenemen. Die ruikt al bekend en je weet daarnaast gelijk zeker dat je kussensloop van goed materiaal gemaakt is.

Een vast ritme

Op vakantie reis je waarschijnlijk de hele dag van hot naar her. Je bent dus vaak tot ‘s avonds laat op stap, en dat terwijl dit een slechte impact kan hebben op je nachtrust. Ook kan het verleidelijk zijn om heerlijk lang in bed te blijven liggen. Maar door een rommelig slaapritme te creëren, kom je waarschijnlijk moeilijk in slaap. Houd dus gewoon je normale ritme aan, zodat je rond dezelfde tijd moe wordt. 

Zorg voor optimaal comfort

Heb je een voorkeur voor de hoeveelheid kussens, hoe dik het dekbed is of het materiaal van je dekbedovertrek? Vaak kan je hier bij vakantiehuizen en hotels tijdig over informeren, zodat je van tevoren weet wat daar aanwezig is en wat je eventueel nog mee moet nemen. 

Ook is het handig om voor de zekerheid oordopjes en een slaapmasker in te pakken. Zo lig je niet tot laat wakker van onverwachte geluiden of word je ‘s ochtends te vroeg wakker van de opkomende zon.

Een koele kamer 

De juiste temperatuur van je kamer is erg belangrijk, vooral in warme landen in bijvoorbeeld Azië of Midden-Amerika. Vaak heb je hier gelukkig een airco tot je beschikking. Laat die een uurtje draaien voordat je naar bed gaat, zodat je heerlijk koel kunt slapen. Zet de airco tijdens het slapen wel uit als je last hebt van het geluid. Zorg trouwens wel dat je de airconditioning niet te koud zet: dit kan weer leiden tot een vervelende verkoudheid. De ideale kamertemperatuur ligt tussen de 16 en 21 graden. 

Overal thuis

Met de handige tips in dit artikel slaap je overal net zo lekker als thuis. Vergeet dus niet om een vertrouwde geur mee te nemen, een vast ritme aan te houden en je slaapplek zo comfortabel mogelijk te maken. Welterusten!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.