5 ultieme citytrip bestemmingen met FlixBus vanuit België

6 min.

Laatste update 10 augustus

FlixBus is sinds 2013 een ware gamechanger geweest in de wereld van reizen, met een indrukwekkend netwerk van ondertussen 3000 bestemmingen in meer dan 40 landen. Een reis met een FlixBus biedt het voordeel van betaalbaar en comfortabel vervoer, met een uitgebreid netwerk van bestemmingen, moderne voorzieningen aan boord en flexibele reisschema’s.

Voor- en nadelen van rijden met de FlixBus

Eerst zetten we even de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje van rijden met de FlixBus.

Voordelen

  • Betaalbaarheid: tickets vanaf minder dan € 5
  • Uitgebreid netwerk in + 40 landen
  • Duurzaam reizen met minder CO2 uitstoot
  • Gratis faciliteiten als wifi, usb-lader, …
  • Handige app en website
  • Neem gratis handbagage en ruimbagage mee

Nadelen

  • Afstand van sommige haltes tot centrum
  • Langere reistijden dan bijvoorbeeld vliegtuig
  • Moeilijk te bereiken klantendienst bij problemen

Vanuit België met de Flixbus

Wij zetten voor jullie enkele favoriete bestemmingen op een rijtje die je vanuit België rechtstreeks kan bereizen.

Vanuit ons land kan je momenteel reizen met FlixBus vanuit/naar volgende steden: De Panne, Brugge, Gent, Kortrijk, Bergen, Brussel, Antwerpen, Leuven, Charleroi, Namen, Hasselt, Luik, Bastenaken en Aarlen.

Brussel naar Parijs

Waarom? Reis vanuit het hart van België naar de iconische stad van liefde, kunst en cultuur, Parijs. Geniet van de prachtige architectuur, de Seine en natuurlijk de Eiffeltoren. Tip: eten in Parijs doe je hier, bij onze favoriet!

Hoe? Vanuit Brussel Zuid of Noord reis je al in minder dan 4 uur rechtstreeks naar Parijs. Je kan kiezen uit de halte Bercy of La Défence. Wie enkele weken op voorhand boekt vindt makkelijk tickets voor niet veel meer dan 10 euro enkel.

Nog verder? Wanneer je vanuit Parijs nog wat leuks wil bezoeken kan je bijvoorbeeld met de FlixBus naar Bordeaux, Nice of Genève.

met de izy trein naar parijs

Gent naar Keulen

Waarom? Maak de oversteek naar Duitsland en ontdek de historische stad Keulen met zijn indrukwekkende kathedraal en sfeervolle oude binnenstad.

Hoe? Het kan al rechtstreeks in net geen 5 uur. Een ticket hoeft niet meer te kosten dan € 12,99 als je op tijd boekt. In Keulen zijn er stops in Leverkusen, Luchthaven Keulen-Bonn of Keulen Centraal. Sommige verbindingen vragen een tussenstop in bijvoorbeeld Dusseldorf.

Nog verder? Kies voor de route vanaf Keulen naar het bruisende München in Zuid-Duitsland. Je kunt genieten van de Beierse cultuur, architectuur en culinaire hoogstandjes.

Antwerpen naar Amsterdam

Waarom? Ga van de diamanten stad naar de charmante grachten van Amsterdam. Verken de musea, de bruisende straten en geniet van de typische Nederlandse sfeer.

Hoe? Vanuit Antwerpen (Park & Ride Luchtbal, Rooseveltplaats of Berchem) zijn er dagelijks tientallen ritten richting Amsterdam. Sommigen hebben als eindbestemming Schiphol Airport, andere rijden naar halte Sloterdijk of Bijlmer. Voor het goedkoopste ticket betaal je amper € 5,99. Afhankelijk van het uur en de exacte op- en afstapplaats ben je 2 tot 3 uur onderweg.

Nog verder? Nog een vervolg breiden aan je trip? Dan kan je vanuit Amsterdam bijvoorbeeld nog naar Groningen of Hamburg rijden.

Brugge naar Londen

Waarom? Ja, zelfs Londen is binnen handbereik met FlixBus! Reis vanuit het middeleeuwse Brugge naar de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.

Hoe? Vanuit Brugge rijd je minstens 3 x per dag rechtstreeks met de Flixbus naar Londen (Victoria). Je bent dan ongeveer 7,5 uur onderweg en je hoeft niet over te stappen. De prijzen beginnen al vaak bij € 19,99.

Nog verder? Verken na London ook de natuurpracht in Schotland. Je kan rijden naar steden als Glasgow of Edinburgh.

Luik naar Luxemburg-Stad

Waarom? Ontdek de schoonheid van de kleine stad Luxemburg-Stad met zijn prachtige historische architectuur en pittoreske landschap.

Hoe? Vanuit Luik kan je enkele keren per dag met de Flixbus naar de hoofdstad rijden van het Groot-Hertogdom Luxemburg voor minder van € 10 per persoon.

Op citytrip met de Flixbus praktisch

Al deze verbindingen bieden een verscheidenheid aan bestemmingen, van historische steden tot culturele hotspots, en laten je Europa op een betaalbare en gemakkelijke manier verkennen.

Om een ticket voor de FlixBus te boeken, ga je eerst naar de officiële website of mobiele app. Vervolgens selecteer je je vertrek- en aankomstlocaties, je reisdatum en het aantal passagiers dat je wil meenemen. Daarna kies je een beschikbare route en selecteer je de stoelopties voordat je de betaling voltooit om je boeking te bevestigen. Je kan tegen betaling een stoel reserveren, maar ook vaak voor enkele euro’s extra de plek naast je leeg laten. Altijd handig tijdens een lange reis.

Toon bij het instappen je (digitale) ticket aan het FlixBus-personeel en zorg dat je minstens 15 minuten op voorhand op je locatie bent.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.