/

Onze culinaire favorieten: Le Bistrot d’à côté Flaubert in Parijs, Frankrijk

3 min.

Laatste update 9 juni

Als het ergens stikt van de toffe eetplekjes is het wel in Parijs. Of het nu een sterrenrestaurant is op de tweede verdieping van de Eiffeltoren of een degelijke Franse brasserie met dito houten zitbanken en grote spiegels aan de muur, in de stad van de liefde is er voor ieder wat wils. Wij trokken onlangs voor een culinaire trip naar Parijs en ontdekten er Le Bistrot d’à côté Flaubert of zoals u wil: Bistrot Flaubert.

Bistrot Flaubert in Parijs

Beleef de Parijse magie

In wat vroeger een delicatessenzaak was ergens in een statige straat in het 17de arrondissement van Parijs, roert momenteel de Italiaans chef Flavio Lucarini met veel schwung in de kookpotten. Het warme interieur van deze bistro met z’n krakende plankenvloer, houten boekenrekken en open keukentje creëert meteen een sfeer waaraan moeilijk te weerstaan valt. Toch kiezen we door het mooie weer voor een tafeltje buiten.

Bij Bistrot Flaubert heb je de keuze uit enkele à la carte gerechten. Kies je echter voor het Menu Le Flaubert dan selecteer je zelf een voor- en hoofdgerecht en dessert voor €49. Wij gaan voor het menu Carte Blanche (€65), waar je de keuze van het 6 gangen diner volledig overlaat aan de chef.

Traditioneel ontmoet hedendaags

We genieten als eerste van een prachtig bord met rauwe makreel, gefermenteerde prei, radijs en wasabi room. Daarna volgt er de hele avond lang de ene na de andere culinaire verwennerij. Onze hoogtepunten zijn de geroosterde witte asperge met amandel, vlierbes en vermout en de duif uit Pornic met wortel kimchi, rode spinazie en dumpling met het slachtafval van de duif.

Lucarini heeft duidelijk de gave om de klassiekers uit de traditionele bistrokeuken in een hedendaags jasje te steken, zonder al te fel te bruuskeren. Hier en daar zijn er Italiaanse en zelfs Aziatische toetsen terug te vinden in de combinaties en smaken.

Uitstekende bediening

De hele equipe van Bistrot Flaubert -van keuken tot zaal- doet er duidelijk alles aan om z’n gasten in de watten te leggen. De verschillende gerechten worden bijzonder vlot (ook in het Engels) voorgesteld en volgen elkaar op een erg aangenaam tempo op. De chef maakt na afloop nog uitgebreid de tijd voor een babbel aan tafel, wat het toch net dat tikkeltje persoonlijker maakt. Al is er heel wat keuze, het wordt hoe dan ook bijzonder moeilijk om de volgende keer naar Parijs te komen zonder onze voeten hier opnieuw onder tafel te schuiven.

Waardering: 4.5 uit 5.

Le Bistrot d’à côté Flaubert, 10 Rue Gustave Flaubert in Parijs.

* Deze review bevat enkel onze eigen en eerlijke mening, maar besef dat het vaak om een momentopname gaat. We werkten voor dit artikel niet samen met het desbetreffende restaurant.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.