/

Onze culinaire favorieten: Restaurant Kommilfoo (*) in Antwerpen

3 min.

Laatste update 9 juni

Nu Antwerpen steeds meer en meer wordt aanzien als dé gastronomische hotspot van ons land wordt het hoog tijd dat ook wij onze favoriete eetadressen met jullie delen. Vandaag nemen we jullie mee richting Vlaamse Kaai. Hier op het Zuid pronkt namelijk al meer dan tien jaar een Michelinster aan de gevel van Kommilfoo, een restaurant dat al sinds 1998 niet meer is weg te denken uit de Antwerpse culinaire scene.

Restaurant Kommilfoo (*) in Antwerpen

Puur en met bijzonder veel oog voor detail

Het is niet de eerste keer dat we onze voeten onder tafel schuiven in het ietwat sobere, maar stijlvolle interieur bij Olivier de Vinck en zijn vrouw Inger Blancquaert. Chef Olivier tovert ook ditmaal weer met frisse smaken en brengt enkele creatieve gerechten op het bord.

Tijdens het vijfgangenmenu (€100) ervaar je pure producten die elegant en met een gedetailleerd oog op het porselein worden gepresenteerd. Denk aan perfect gebakken schelvis met knapperige groene asperges uit de Loirestreek, een crème van doperwten, gepekelde beukenzwammen, tuinbonen en een bouillon van pata negra en gefermenteerde champignons. Of het kleurrijke dessert met aardbeien uit Dessel en een mousse en ijs van jasmijn thee en avocado.

Alle gangen worden er bovendien gecombineerd met enkele goed uitgekozen en niet altijd voor de hand liggende wijnen (€50) die degelijk worden voorgesteld aan tafel.

Geen bezoek zonder melkgeit

Een gouden tip: wie bij Kommilfoo langsgaat is het zichzelf eigenlijk verplicht om ook de signature dish (€20 supplement) uit te proberen. Net als de vorige keren is ook nu weer de gekarameliseerde schouder van melkgeit uit de Pyreneeën om duimen en vingers af te likken. Door de intense en rijke smaak blijft dit gerecht -waarvan het vlees zo’n 17 uur wordt gegaard- de absolute ster van de avond. 

Correct zonder franjes

Toegegeven, de bediening in de zaal is tijdens ons bezoek misschien wat (te) droogjes en zonder franjes, maar wel steeds correct en vlot. Het is enigszins jammer dat we de chef of gastvrouw des huizes ook dit keer niet te zien krijgen voor, tijdens of na het diner. Dat maakt de beleving van een avond vol culinaire verwennerij net dat tikkeltje minder persoonlijk.

Toch kijken we niettegenstaande al heel hard uit naar onze eerstvolgende stop bij deze Antwerpse topper.

Waardering: 4.5 uit 5.

Restaurant Kommilfoo, Vlaamse Kaai 17 in Antwerpen.

* Deze review bevat enkel onze eigen en eerlijke mening, maar besef dat het vaak om een momentopname gaat. We werkten voor dit artikel niet samen met het desbetreffende restaurant.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.