Deze musea kan je gewoon vanuit je luie zetel bezoeken

Een fijn museum bezoeken, het zou een perfect tijdverdrijf zijn bij slecht weer maar ook in deze Corona-tijden, waar cafés en restaurant gesloten zijn en buitenlandse reizen worden afgeraden. Ware het niet dat ook musea de volgende weken de poorten moeten gesloten houden. Wist je dat er ook heel wat van de collecties online te bekijken zijn in virtuele musea tours? Wij zochten er enkele voor je uit.

Virtuele musea & online collecties

Smithsonian in Washington D.C.

Voor één van de mooiste en meest volledige online museumbezoeken die je momenteel kan vinden moet je virtueel naar de Verenigde Staten reizen (sorry Trump). Het Smithsonian National Museum of Natural History is één van ’s werelds meest bezochte musea en heeft zo goed als zijn hele collectie online staan.

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Via het Art Project van Google in samenwerking met meer dan 250 kunstinstellingen wereldwijd kan je uren en uren aan prachtige kunstobjecten bewonderen. Zo ook kunstwerken uit de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Louvre in Parijs

Het wereldberoemde museum Louvre in Parijs biedt een aantal online tours aan. Zo kan je er een kijkje nemen in de tentoonstelling van de Egypische Oudheid. Ook de tours van YouVisit zijn meer dan de moeite.

virtueel musea Louvre
Een deel van het Louvre in Parijs kan je ook virtueel bezoeken.

Solomon R. Guggenheim


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

Het Guggenheim museum dat onder andere vestigingen heeft in New York en Bilbao geeft je de mogelijkheid een 1700-tal kunstwerken van meer dan 600 artiesten te ontdekken via een online databank.

Dalí Theatre-Museum in Figueres

Wie houdt van Salvator Dalí kan binnen een kijkje nemen in het Catalaanse museum rond de Spaanse surrealistische kunstenaar.

Dalí Theatre-Museum in Figueres
Dalí Theatre-Museum in Figueres.

Museum voor Natuurwetenschappen

Ook via Google Streetview kan je tegenwoordig heel wat van je favoriete musea bezoeken. Een erg mooi resultaat in die collectie is het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

The Metropolitan in New York

Het New Yorkse The Met geeft je een zeer fijne museum ervaring via video’s op YouTube met enkele knappe 360° filmpjes.

The Metropolitan in New York virtuele tour
The Metropolitan in New York.

Heb jij al eens een virtueel musea bezocht? Laat het ons weten.

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img