Wandelzoektocht (5) Meerhout & Geel: de mulle Belse Bossen

4 min.

Laatste update 4 oktober

Na vier gesmaakte wandeling in Meerhout is het nu tijd om de grenzen even over te steken. In deze fotowandelzoektocht gaan we vooral wandelen in de Belse Bossen en duinen in Geel, al vertrekken gewoon vanuit Meerhout. Uiteraard kan je starten waar je wil, zolang het op de route van de zoektocht ligt. Veel plezier!

Corona-update!
Bescherm jezelf & je dierbaren met deze simpele tips:
Was je handen met zeep, nies & hoest in een papieren zakdoek of bedek tenminste je neus en mond.
– Ben je ziek? Blijf gewoon thuis en bel de dokter.
Schud geen handen!
– Hou, ook bij het wandelen in openlucht, genoeg afstand.
-Laat je gezond verstand spreken: wandel alleen, in gezinsverband of met maximum 4. Hou genoeg afstand.

Volg Vetexbart en mis geen enkel bericht!


De mulle Belse Bossen – wandeling 5
StartpuntWatermolen, Meerhout
Eindpunt: Zoete Zonde, Meerhout
Duur
ongeveer 2 uur
Afstand
circa 7,7 kilometer
Parcours:
 bovengemiddeld, zeker niet geschikt voor kinderwagens, rolstoelen en fietsen (wel MTB).
Moeilijkheidsgraad foto’s: 4/5
Andere beschikbare tochten: overzicht

Werkwijze

Volg de richtingaanwijzingen zoals ze hieronder staan omschreven. Tijdens je wandeling kom je 18 plaatsen tegen waarvan een foto is genomen. Het is de bedoeling dat jullie de 18 foto’s in volgorde van verschijning plaatsen. Iedere foto krijgt hieronder een eigen nummer mee. Wie de correcte volgorde invult onderaan maakt kans op een cadeaucheque van een Meerhoutse handelaar. Iedere maand tot en met september wordt er 1 cheque verloot. Volg ons op Facebook zodat jullie de nieuwe zoektochten en winnaars zeker niet missen.

We starten aan de Watermolen in Meerhout.

De te volgen route

Je kan deze wandeling maken met je smartphone in de hand, maar je kan de wandeling en foto’s ook downloaden in een afdrukbare PDF (4 pagina’s).

Start: De Watermolen in Meerhout

We vertrekken aan de Watermolen. We wandelen over het bruggetje en houden links aan richting Lil. Draai links en steek voorzichtig de Molsebaan over. Aan de overzijde van de straat volg je het nieuwe zandweggetje met het houten bordje Monnikerhoef. Volg het pad, je ziet de hoeve links van het. Wandel de brug over, volg de weg tot aan de volgende brug (Smissestraat). Steek ook deze brug over en blijf de weg volgen. Volg tot knooppunt 95 en sla links af en volg 96. Bij de eerstvolgende paal 96, ga je niet rechtdoor, maar sla je rechts het bos in.

Laat de kantine van de visclub links van je liggen en wandel verder. Draai links en volg de rode pijl/knooppunt 35. Blijf volgen en loop verder over de schors tot je een bruggetje passeert. Hier ga je rechts (34) en volg je tot (88). Na vijf meter draai je links in langs het bordje ‘Welkom Grote Nete’.

Door de duinen wandel je tot aan de zwarte kubus ‘sjell’ die je in de verte ziet liggen. Aan het bankje ga je links en volg je de weg tot voor de vijver. Steek links het droge beekje over. Daarna volg je het pad naast de vijver tot op de brede zandweg. Draai links en ga rechtdoor tot het tweede kruispunt, hier sla je links en volg je fietsknooppunt 54 tot het overgaat in 43 (volg links) tot je een bruggetje ziet.

Wandel de brug over en houd links aan. Daarna volg je de groene pijlen tot je opnieuw uit het bos bent en op de straat Gewad belandt. Steek de straat over en volg zandweg 07. Op de weg draai je links en volg je zo’n 500 honderd meters tot de Zoete Zonde.

Einde: De Zoete Zonde in Meerhout

De 18 foto’s in willekeurige volgorde

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
Foto 8
Foto 9
Foto 10
Foto 11
Foto 12
Foto 13
Foto 14
Foto 15
Foto 16
Foto 17
Foto 18

Antwoorden

Wie de juiste volgorde invult maakt iedere maand kans op een cadeaucheque van een Meerhoutse handelaar. Als je de gegevens invult laten we je ook weten of je combinatie correct was, dat zie je meteen op de volgende pagina!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.