Weg met bagagechaos: 5 x waarom wij fan zijn van packing cubes

4 min.

Laatste update 11 augustus

Zelfs voor doorgewinterde reizigers zoals wij, was er één ding aan reizen dat steeds weer een uitdaging uitdaging vormde: het inpakken van onze bagage. Tot we sinds kort packing cubes ontdekten. Sinds onze trip naar Schotland gaan we nooit nog op pad zonder die kleine, stoffen zakjes. In deze blogpost laten we je zien waarom packing cubes de ultieme reisaccessoires zijn!

Orde in de bagagechaos

Een van de grootste voordelen van packing cubes is dat het helpt om je bagage georganiseerd te houden. Hoe vaak heb je niet met frustratie je hele koffer overhoop gehaald op zoek naar dat ene T-shirt dat zich ergens onderin lijkt te verstoppen? Met packing cubes behoort deze chaos tot het verleden. Je kan kleding en andere reisbenodigdheden eenvoudig categoriseren en in afzonderlijke cubes stoppen. Kies bijvoorbeeld voor een zakje voor onderbroeken, een voor shirts, een voor sokken en nog een voor toiletartikelen.

Ruimtebesparing met packing cubes

Of je nu een avontuurlijke backpacker bent of liever met een elegante koffer reist, we willen allemaal zoveel mogelijk in onze bagage meenemen. De slimme zakjes – die meestal in verschillende maten komen – helpen je om je kleding en spullen compacter in te pakken, waardoor je meer ruimte overhoudt.

Netjes voor de dag

Packing cubes zorgen er ook voor dat je kleding minder kreukt, wat betekent dat je er altijd op je best uitziet, zelfs na een lange vlucht.

Gemakkelijk in- en uitpakken

Stel je voor dat je op een prachtige locatie bent aangekomen en je bent klaar om de bezienswaardigheden te verkennen. Het laatste wat je wilt doen, is kostbare tijd verspillen aan het uitpakken en organiseren van je bagage. Met packing cubes is dit een fluitje van een cent. Je hoeft simpelweg de cubes uit je koffer te halen en ze in de lades van je hotel te plaatsen.

Veel meer ruimte in je koffer

Sommige packing cubes bieden ook compressiemogelijkheden, wat betekent dat je je bagage nog compacter kunt maken. Deze cubes hebben vaak een ritssluiting waarmee je de dikte van de cube kunt verminderen, waardoor je nog meer ruimte bespaart.

Wij tippen onze favoriete packing cubes

Wij kochten de compressie packing cubes van ONYX®. Het was een beetje een wilde gok want het internet staat vol met verschillende merken, modellen en kleuren. Je hebt de mogelijkheid om het pakket met 5 cubes te kopen (75 liter) of de XL versie met 7 cubes (100 liter). Wij gingen voor de kleinste optie omdat we heel vaak reizen met rugzak of kleine handbagage koffer.

De deugdelijkheid van de zakken uit sterk polyester is echt heel erg goed. Ook de ritsen zijn van een uitstekende kwaliteit waardoor ze niet vastlopen zoals bij veel andere modellen. Door extra compressieritsen kan je de pakketjes wat kleiner maken waardoor je meer ruimte hebt in je koffer. Dankzij het venstertje uit gaas zie je ook gemakkelijk wat er in de cubes zit. Het enige kleine nadeeltje is misschien dat de zak voor de vuile was voor ons net ietsje te klein is.

Dus, voordat je je volgende reis boekt, zorg ervoor dat je een paar packing cubes in je bagage stopt – je zal ons later bedanken!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.