Hoeveel mag een vliegticket naar New York je kosten?

Ik krijg van vrienden vaak de vraag hoeveel ik gemiddeld spendeer aan een trip van enkele dagen naar New York City. Alles hangt natuurlijk af van het verbruik (eten en drinken) ter plaatse, de uitstapjes en kaartjes voor bezienswaardigheden en de klasse en/of ligging van het hotel, maar een grote hap uit dat budget blijft toch steeds opnieuw de kostprijs van je vliegtuigticket.

Vergelijken

Bij het boeken van vliegtuigtickets is het heel belangrijk om verschillende websites met elkaar te vergelijken. Kijk via diverse online vluchtenzoekers zoals Kayak, Orbitz en Vliegtickets welke prijs er tevoorschijn komt.

10697353_10205048043864293_3515193470131091497_o
@vetexbart

Welke periode

Over het algemeen is de periode na nieuwjaar (vanaf half januari, februari en maart) het goedkoopst. Het weer in New York is dan echter niet optimaal. Het kan er stevig sneeuwen en vriezen. Maar hey, alles heeft zijn charme natuurlijk.

De duurste periode is normaal gezien in de zomermaanden (juni, juli, augustus en een stuk van september). Ook de dagen rond populaire feestdagen zoals de 4th of July of tussen Kerst en Nieuwjaar zijn duur omdat Amerikanen dan hun familie bezoeken.

Wanneer boeken?

Eén gouden regel: boek geen maanden op voorhand, ook al maken maatschappijen je vaak warm met vroegboekprijzen.

Ik spreek uit ondervinding als ik zeg dat je meestal het best je ticket koopt 5 tot 7 weken voor je vertrek. Kom je echter vijf maanden eerder een belachelijk waanzinnige promo tegen dan moet je uiteraard niet twijfelen en boeken!

Conclusie

Geef in de goedkopere perioden zeker nooit meer dan 500 euro aan een retourticket. In februari moet je zelfs nog voor enkele tientallen euro’s goedkoper in NYC geraken, zolang je maar zoekt en blijft zoeken.

In de drukkere maanden (zomer) betaal je liefst niet meer dan 800 euro voor je vlucht.

Probeer ook steeds rechtstreeks te vliegen (zonder tussenstop). Vaak is dit ook de goedkoopste oplossing, en denk eraan dat je meestal maar enkele dagen vakantie hebt waarvan je natuurlijk niet het grotendeel in een luchthaven wil rondhangen.

Ikzelf ben in maart al rechtstreeks voor 390 euro naar de Big Apple en terug gevlogen.

De bovenstaande prijzen zijn uiteraard de prijzen voor een standaard zitje in economy (retour). Wil je business class vliegen naar New York tel dan op zijn minst 2500 euro neer in de goedkoopste periode.

Weetjes

Van Brussel naar NYC vlieg je in ongeveer iets meer dan 8 uur. De terugvlucht is normaal gezien een 45-tal minuten sneller.

De luchthaven waar je zal landen is normaal gezien JFK. Sommige maatschappijen landen echter op de luchthaven van Newark. Kies gewoon voor de goedkoopste vlucht. Vanuit beide luchthavens kan je Manhattan bereiken, vanuit net JFK iets makkelijker (met bijvoorbeeld de airtrain).

Kijk zeker ook eens rond op onderstaande links voor een goedkoop ticket richting USA.

Connections: Vlieg naar de States aan de laagste tarieven!

Brussels Airlines: Goedkope tickets naar New York City


De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera, tenzij anders vermeld. Hier kan je er meer informatie over vinden of kopen.2 reacties

 • Hallo ,
  Wij willen volgend jaar in de zomer naar N-Y vliegen. Op het ogenblik hebben we bij Joker een ticket voor 718€ rechtstreeks met mooie uren . Wachten we nog wat langer of nemen we het ticket. Graag jouw reactie.
  mvg
  philippe

  • Hoi Philippe,

   Voor een ticket in de zomermaanden lijkt me dat, indien het nonstop is, een goede deal. Je kan ergens anders misschien enkele euros winnen maar dat zal nooit een immens verschil zijn volgens mij. Veel plezier in NYC!

Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *