Ontdek mijn 13 favoriete adresjes in Antwerpen

/
8 min.

Nu ik ondertussen al iets meer dan een maand in het prachtige Antwerpen slaap, rondwandel, eet & drink en werk heb ik ondertussen mijn persoonlijke favorietjes ontdekt. ‘t Stad barst van de cosy koffietenten, hippe cocktailbars en Instagram worthy foodhotspots. De kans is groot dat je me op een plek uit volgend top 13 lijstje ziet nippen aan een cappuccino of biertje, naargelang het tijdstip van de dag. Ontdek en enjoy!

Mijn 13 favoriete adresjes in Antwerpen

1. Dogma Cocktails

Antwerpen telt wel wat hippe cocktailbars, maar het is Dogma dat in het oog springt bij mij. Heerlijke drankjes, een wondermooie twenties setting en erg vriendelijk personeel mét bretellen. Tip: ga voor de Dahoud! Je moet wel bereid zijn om zo’n € 15 per cocktail neer te tellen. But it’s all worth it!

Wijngaardstraat 5, Antwerpen

2. Beerlovers Bar

Wie van bier houdt moet absoluut een keertje afzakken naar de Beerlovers Bar op het De Coninckplein. Hier geen standaard pilsbieren die je overal tegenkomt, wel het beste wat er in ons land en internationaal te vinden is. Ze hebben er maar liefst 12 bieren op tap en een gigantisch aanbod op fles. De bediening is er super, maar vooral: ze weten waarover ze spreken.

Rotterdamstraat 105, Antwerpen

3. Viggo’s

Nog op het De Coninckplein in Antwerpen-Noord vind je een – hoe kan het ook anders – trendy coffeebar. Het Scandinavisch geïnspireerde Viggo’s gooit op weekdagen ‘s morgens om 7u zijn deuren open. De gepassioneerde barista maakt de beste flat white.  Je kan er ook een heerlijke dagsoep (€ 6) eten, het appeltje krijg je er gratis bij. Oh ja, in de zomer is er zelfs plaats voor een terras.

De Coninckplein 21, Antwerpen

4. Frits

Nog koffie! De nieuwe cosy en hippe coffeebar Frits ligt vlakbij de Dageraadplaats en is de ideale stop voor een drankje. De gezellige houten tafeltjes nodigen uit om er even te genieten van een cappuccino (€ 3). Voor de liefhebbers is er ook een klein aanbod aan bieren en wijnen, ’n croissant of zoetigheid. De bediening is er erg hartelijk.

Draakstraat 2, Zurenborg in Antwerpen

5. Bar Leon

Aan het Krugerplein in hartje Borgerhout vind je het volkse café Bar Leon. Er zijn maar liefst 3 verdiepingen waaronder het gezellige café, een salonnetje en vergaderzaal. De inrichting is eerder sober, maar check de originele muur met oude muziekcassettes. Op zondag kan je er brunchen, op maandag is er Chess & Jazz. Je bestelt er je drankjes zelf aan de toog. In de zomer is er een groot terras dat uitkijkt op een groen plein én speeltuin.

Reuzenstraat 23, Antwerpen

6. Zaowang

Sushi! Na een slechte ervaring enkele jaren geleden liet ik de rauwe hapjes een tijd lang aan mij voorbij gaan. Tot ik dit jaar Zaowang in het Antwerpse historische centrum leerde kennen (thanks Sven) 🙂 Neem er een sushiboot (vanaf zo’n € 55 voor 2 personen) en geniet. Vergeet alvast niet te reserveren! Zoawang heeft ook nog een vestiging op het Zuid én een takeaway in de Hoogstraat.

Oude Koornmarkt 22, Antwerpen

7. Billies Bierkaffee

Vlakbij de Groenplaats kan je massa’s lekkere bieren proeven bij Billies Bierkaffee. Gezellige kroeg met vaak toffe suggesties op de tap voor een faire prijs. De bediening is er professioneel en vriendelijk, en vooral, men weet wel wat te vertellen over de bieren op hun menu. Je kan er ook eten (probeer het stoofvlees). Vergeet zeker niet om Billie, de schattige hond, even gedag te zeggen.

Kammenstraat 12, Antwerpen

8. Mikel Cuisine

Voor een lekkere en gezonde lunch kan je dan weer terecht bij Mikel cuisine, nabij de Cogels Osylei. De kleine zaak biedt plaats aan zo’n 20 mensen. Ik ging er voor de mangosalade met kip (€ 13), met enkel superverse ingrediënten. Een echte aanrader wat mij betreft.

Korte Altaarstraat 24, Zurenborg in Antwerpen

9. In de stad Aalst

In de stad Aalst is één van de oudste kroegen van Antwerpen en het is hier dat de echte locals zitten. De echte Antwerpenaren die ’s ochtends om 10 uur liever een Stella drinken dan een koffie. In deze piepkleine bruine kroeg valt er altijd wat te beleven, uit de jukebox galmt hier van ‘s morgens tot ‘s avonds muziek van de Strangers, Johnny White of André Hazes! You love it or you hate it. 

Carnotstraat 16, Antwerpen

10. Alta Via reisboekenwinkel

Wie van boeken én van reizen houdt zit goed bij Alta Via, in de schaduw van het MAS op Het Eilandje. Zet je aan de houten tafel, bedien je van een koffietje en blader rustig door de honderden reisgidsen alvorens er eentje te kopen. Of werp er een blik op routemaps uit alle uithoeken van de wereld.

Nassaustraat 29, Antwerpen

11. Mercado

Lees mijn blogpost over de Mercado.

Groenplaats 43, Antwerpen

12. Express

Nog een leuk koffiehuis vind ik Express aan het Laar in Borgerhout. Onder de toren van de Onze- Lieve-Vrouw-ter-Sneeuwkerk kan je er genieten van een heerlijke cappuccino (€ 2,70) en gebak of belegde focaccia (€ 6). Alles is er huisgemaakt en Loes en Krikke maken zich sterk dat alle ingrediënten afkomstig zijn van lokale (bio) boeren. Binnen zijn er een 25-tal zitplaatsen en in de zomer is er ook een klein terras voorzien.

Laar 10, Antwerpen

13. Barchel

Toen ik op Twitter de vraag stelde waar ik lekker kon ontbijten in Antwerpen duurde het niet lang alvorens de naam Barchel viel (bedankt Caroline). Vlakbij het Stadspark vind je niet zomaar een coffeebar, maar een echte foodbar. Ik at er een superlekkere breakfast bagel met spek, twee gepocheerde eieren en avocado cream (€ 9,50) en banana pancakes (€ 8) terwijl een vriend koos voor het ontbijt van het huis (€ 16). Je kan er trouwens ook lunchen. Wie de perfecte Instagramfoto’s wil zit sowieso goed in dit ruime, lichte pand.

Van Bréestraat 6, Antwerpen

Antwerpen Praktisch

Hier kan je hotels boeken in Antwerpen en hier vind je de voordeligste promo’s.

Wat zijn jullie favoriete hotspots in ‘t Stad? Vertel het me zeker in de comments zodat ik snel op ontdekkingstocht kan vertrekken!

Geef een antwoord

Your email address will not be published.