3 reistips voor koppels om dichter bij elkaar te komen

3 min.

Laatste update op 20 februari door Bart

Een nieuw avontuur aangaan met een nieuwe reis is natuurlijk enorm spannend, en is iets dat enorm leuk is om met jouw partner te doen. Jullie samen begeven in een compleet vreemde omgeving met vreemde culturen is niet alleen leerzaam, maar ook een goede manier om jullie band te versterken en nieuwe ervaringen samen op te doen. Met deze reistips kun je samen extra van je reis genieten, en nog dichter bij elkaar komen.

Ontdek en stap jullie comfort zone

Een allereerste tip is om samen uit jullie comfortzones te stappen en nieuwe dingen te proberen. Probeer bijvoorbeeld nieuw eten dat jullie niet kennen en ontdek plekken waar je nooit eerder geweest bent. Ook is het leuk om samen nieuwe activiteiten te proberen. Stap bijvoorbeeld samen in een kajak en ontdek de prachtige kusten waar je anders niet kunt komen. Ben je gewend dat jouw reis vaak van tevoren volledig uitgedacht en gepland is? Probeer dan eens om je reis wat spontaner te maken. Kijk waar de dag jou brengt, en regel op diezelfde dag pas je verblijf. Spontaniteit geeft een totaal andere belevenis aan jouw reis, en zal deze dan ook avontuurlijker maken. Doordat jullie je samen moeten redden in een vreemde omgeving, zal jullie band versterken.

Maak contact met locals

Een andere tip is om contact te leggen met locals. Neem eens afstand van de toeristische gebieden, en bezoek kleine dorpjes waar de lokale bevolking haar dagelijks leven leidt. Hier kun je kennis maken met de ongerepte cultuur van het land dat je bezoekt. Ook kun je van deze mensen vaak nieuwe tips krijgen over wat je kunt bezoeken. Zo kun je op unieke locaties komen die niet enorm toeristisch zijn. Zo kun je samen nieuwe dingen ontdekken en avonturen beleven.

Maak ook tijd vrij om op elkaar te focussen

Tijdens het reizen ben je continu omgeven met een nieuwe, onbekende omgeving en komen er enorm veel nieuwe indrukken op je af. Dit is natuurlijk enorm spannend en leuk wanneer je samen wilt gaan voor een echt avontuur. Met al de nieuwe indrukken en prikkels is het wanneer je met jouw partner op reis gaat echter wel belangrijk om soms even tijd vrij te maken om op elkaar te focussen. Blijf bijvoorbeeld een avond in de hotelkamer en speel een spelletje met elkaar. Gebruik deze tijd om elkaar verder te ontdekken in de slaapkamer, door bijvoorbeeld sextoys te gebruiken. Even quality time zonder prikkels van buitenaf zorgt ervoor dat jullie samen even kunnen ontspannen en tot elkaar kunnen komen. 

Met je partner op reis? Maak de reis spannend door uit je comfort zone te stappen en samen over nieuwe dingen en culturen te leren. Naast al deze nieuwe indrukken is het ook belangrijk om even echt met elkaar te zijn en elkaar zo beter te leren kennen. Zo kom je met een reis dichter bij elkaar!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.