Chillen in Zuid-Limburg bij Landal De Waufsberg in de winter

4 min.

Laatste update 7 januari

De laatste twee jaar is het niet gemakkelijk geweest om verre reizen te maken. Toch hoeft het gelukkig niet te betekenen dat je niet even kunt ontsnappen aan de werksleur. Omdat we zelf toch wel wat nood begonnen te krijgen aan een weekendje weg, besloten we een verblijf te boeken bij een van de Landal Green Parks. We kozen voor een vakantieverblijf in Landal De Waufsberg in Nederland.

Over Landal Waufsberg

Landal Greenparks is een Nederlandse ondernemingen met ongeveer 100 vakantieparken verspreid over heel Europa. Goed voor in totaal zo´n 15000 bungalows en vakantiewoningen. Net zoals bij de meeste andere parken staat Landal De Waufsberg ook garant voor rust, natuur en comfort. Het park is gelegen in het Limburgse Heuvelland wat het ideaal maakt om de omgeving te voet of met de fiets te verkennen. De moderne vrijstaande villa´s zijn geschikt voor 4 tot 12 personen en hebben alle faciliteiten die je je maar kunt wensen. Van een volledige ingerichte keuken, meerdere slaap- en badkamers, eigen tuintje tot een sauna.

Het vakantiepark heeft ook een eigen restaurant waardoor zelf koken eigenlijk helemaal niet nodig is. Zo geniet je nog meer van de rust van je verblijf. Wat we zelf erg aangenaam vonden waren niet alleen de verrassende culinaire gerechten uit de streek, maar ook dat ze een mooi aanbod aan lekkere wijnen en lokale biertjes hebben. Het enige kleine minpuntje dat Landal De Waufsberg heeft is de mini-shop gelegen in het park. Deze is wel handig voor eenvoudige benodigdheden, maar heeft naar onze mening net iets te weinig producten om al je inkopen tijdens je hele verblijf te doen.

Wat te doen in Zuid-Limburg?

Landal De Waufsberg is gelegen in het Limburgse Heuvelland dichtbij de grens tussen België en Nederland. De regio staat gekend om zijn prachtige wandel- en fietsroutes. Ook in de koude wintermaanden kan het erg ontspannend werken om even te voet de winterse landschappen te ontdekken. Het is ook de voornaamste reden waarom de meeste gasten in Landal Waufsberg verblijven. Het vakantiepark richt zich dan ook op wandelaars en fietsers want er is bijvoorbeeld geen speeltuin of zwembad waardoor er minder gezinnen met jonge kinderen aanwezig zijn. Voor de allerkleinsten heeft Landal een heel mooi aanbod aan andere parken (ook in de buurt) in de aanbieding.

Heb je even genoeg van het wandelen en fietsen, dan zijn er ook nog heel wat mooie steden in de buurt om een daguitstap te maken. Bezoek Aken met zijn indrukwekkende Dom en het Rathaus. De voormalige stad van Karel de Grote is een echte winkelstad met het overdekte winkelcentrum Aquis Plaza.

Hetzelfde kan worden gezegd van Maastricht. Zeker in de winter straalt de stad gelegen aan de Maas een extra charme uit. Struin langs de oevers van de rivier of ga even opwarmen met een lekker kopje chocolademelk. Tijdens de feestdagen is het nabijgelegen Valkenburg niet te missen. Ieder jaar trekken de kerstmarkten hier duizenden bezoekers aan. Zeker de ondergrondse kerstmarkt in de Gemeentegrot is een echte aanrader! Niet voor niets heeft Valkenburg de stempel gekregen van Kerststad in Nederland.

Boeken bij Landal De Waufsberg kan hier.

Eerder verbleef ik ook al in België in Landal Mooi Zutendaal in het groene Limburg en in Landal Village l’Eau d’Heure, een prachtig vakantiepark in de Ardennen.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.