De beste winterzon plekjes voor jou getest

4 min.

Laatste update op 6 januari door

Zon, zee en strand! Voor velen dé ideale combo voor een geslaagde winterzon vakantie. Ik som voor jullie enkele van de beste bestemmingen op voor last minutes naar richting winterzon.

Marokko

Marokko is één van de toegangspoorten tot Afrika. Het is een land met zo’n diversiteit dat er echt voor ieder wat wils te vinden is. Je vindt er adembenemende bergketens, prachtige woestijngebieden, levendige oude steden en zonnige stranden. Bewonder de straatartiesten op het bekende Djemaa el-Fna plein in Marrakech, koop typische souveniers in de winkeltjes op de Medina van Fez of ga surfen langs de Atlantische kust in Taghazout.

Thailand

Maart en april zijn ideale maanden om het fantastisch veelzijdige Thailand te bezoeken. Het is er dan lekker nat en heet met temperaturen die vlotjes boven de 30°C gaan. Ideaal om er aan één van de vele stranden te gaan liggen. Ook voor de reizigers die het graag wat actiever willen is het Aziatische land the place-to-be. Kies voor een trektocht door het Noorden van Thailand: het land van een miljoen rijstvelden of  ga duiken in de Andamanse kust vanaf één van de elf eiland van het Mu Ko Similan National Park.

Canarische Eilanden

De spectaculaire vulkanische landschappen van Lanzarotte en Fuertaventura zijn het meest aantrekkelijk in het voorjaar. Terwijl de rest van Europa zijn winterkledij nog in de kast heeft hangen, zijn de temperaturen op de Canarische Eilanden meer dan aangenaam. Je kan beide eilanden trouwens erg goed combineren, want er varen veerboten af en aan. Vergeet zeker niet om in Lanzarotte enkele van de bekende wijnhuizen in de regio La Geria te bezoeken. Klik hier voor een last minute naar Spanje.

Gambia

In de winter is het ook heerlijk vertoeven in Afrika’s kleinste landje aan de westkust; Gambia. Het wordt netjes in tweeën verdeeld door de Gambia rivier en is helemaal omringd door Senegal. The Smiling Coast of Africa is eigenlijk heel wat meer dan enkel een zomerse strandbestemming. Na ‘slechts’ een zestal uur vliegen vanuit Brussel of Amsterdam kan je in het kleurrijke Gambia niet alleen terecht voor de witte stranden en tropische temperaturen, maar het land is volgens velen de ideale startplaats voor een eerste kennismaking met Afrika.

ABC-eilanden

Aruba, Bonaire en Curaçao, oftewel de ABC-eilanden van de Caraïben. Denk aan parelwitte stranden, de beste duikmogelijkheden ter wereld, een vleugje Nederlandse cultuur en koloniale architectuur. Er zijn vanuit België en Nederland ondertussen heel wat rechtstreekse verbindingen mogelijk. Nog enkele tips: wandel rond in Willemstad, ontdek het UNESCO-gebied Bonaire National Marine Park of geniet vanop Eagle Beach van een heerlijke cocktail.

Dubai

Als we aan Dubai denken krijgen we al snel het beeld van kamelenkaravaans, torenhoge hotels en mega grote winkelcentra. In het oude centrum van de stad staat het Al Fahidi Fort, een lemen vesting uit het eind van de 18de eeuw. Hou je van shoppen? Slenter dan rond in de soeks, waar munt, kaneel en kardemon de hoofdgeuren vormen. De Burj Khalifa is nog steeds het hoogste gebouw ter wereld (828 meter hoog). In het voorjaar is het nog steeds erg heet in Dubai, maar zijn de temperaturen toch wat gematigder dan in de zomermaanden. (*)

Wat is jouw ideale winterzon vakantie?

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.