De mooiste stranden van Nieuw-Zeeland: surfen, zwemmen en ontspannen op idyllische locaties

3 min.

Laatste update op 16 maart door Bart

Gelukkig hoef je niet down under naar Australië te gaan om de mooiste stranden te vinden en te genieten van adembenemende natuur, veel rust en ruimte. Heb je bijvoorbeeld al een keer gedacht aan het maken van een reis naar Nieuw-Zeeland? Ook hier spot je de mooiste vergezichten, je wandelt over de mooiste stranden en er zijn tal van spots te vinden waar je ook nog eens heerlijk kunt surfen. Of waar je stunts van de pro’s kunt spotten, want de pro’s komen hier ook maar al te graag.

1. Wharariki Beach – Zuidereiland 

Wist je dat Nieuw-Zeeland uit twee verschillende eilanden bestaat? Het gaat namelijk om het Noordereiland en het Zuidereiland. En de beste stranden? Die zijn vaak te vinden op het Zuidereiland. De rustige stroming draagt daar voor een groot deel aan bij. Denk hierbij aan het Wharariki Beach. Je kunt hier hagelwitte stranden, een helderblauwe zee en een rustige stroming verwachten. Het ligt niet ver van het erg bekende en toeristische Cape Farewell. 

2. Moeraki Boulders – Zuidereiland 

Eigenlijk verklapt het de naam het al. Op het Moeraki Boulders strand ga je een reeks stenen tegenkomen. Deze liggen over een lengte van ongeveer 500 meter verspreid. De zwerfkeien zijn leuk om over te springen, maar het strand is minstens zo leuk om te bezoeken. Tip! Maak een wandeling over het strand of geniet hier van de prachtige zonsondergang. De knalroze lucht die tijdens de zonsondergang aan de horizon verschijnt, lijkt dan haast geschilderd te zijn. Het gaat dus een uitzicht zijn die je een leven lang bij gaat blijven.

3. Cathedral Cove (Coromandel) – Noordereiland 

Surf liefhebbers, opgelet! Op het Noordereiland in Nieuw-Zeeland zijn er tal van hotspots te vinden die zeker een keer het ontdekken waard zijn. Cathedral Cove is daar een erg goed voorbeeld van. En wandel ook zeker naar de dramatische kliffen die het strand sieren. Vanuit de “cove” heb je een geweldig uitzicht over het water, dat ook nog eens erg fotogeniek is. Het strand is alleen bereikbaar per boot of te voet. Dit maakt de tocht naar het strand minstens zo geweldig.

Wissel de standen van het Noordereiland en het Zuidereiland met elkaar af

Zowel op het Noordereiland als op het Zuidereiland zijn er tal van mooie stranden te vinden. Redenen genoeg om van tevoren goed uit te zoeken wat de stranden op jouw bucketlist zijn. Wanneer ga jij down under?

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.