Druk je leukste vakantiefoto’s af

3 min.

Laatste update op 23 mei door Bart

Wanneer je op reis gaat, leg je alle mooie momenten vast om de mooie herinneringen mee naar huis te nemen. Maar dan? Eenmaal thuis is het gemakkelijk om in de waan van de dagelijkse dingen mee te gaan en die herinneringen zakken steeds verder weg. Wanneer je groot fan bent van mooie reizen, houdt niets je tegen om je reizen vast te leggen in mooie fotoalbums, iets wat je met gemak online kunt doen. Daarnaast is het ook een goed idee om een aantal losse foto’s te printen en bijvoorbeeld in een mooie lijst op te hangen. We geven hieronder wat tips voor het laten afdrukken van je foto’s, en ze meteen in een mooi fotoboek te laten bezorgen. Zo kan je je reis op elk gewenst moment herbeleven. 

Kies de foto’s

De eerste stap is het kiezen van de foto’s die je voor je album wilt gebruiken. Probeer foto’s te kiezen die verschillende stadia of momenten van je reis vertegenwoordigen. Hierbij kan het ook erg leuk zijn om bijvoorbeeld treinkaartjes, vliegtickets en landkaarten toe te voegen. Dit kun je gemakkelijk inscannen, zodat je ze online in je fotoboek kunt verwerken. Zo maak je er een afwisselend boek van, waarbij je even terug in de tijd reist als je er weer doorheen bladert. 

Rangschik de foto’s

Zodra je de foto’s in de juiste selectie en mappen hebt gekregen, begin je ze in chronologische volgorde te rangschikken. Dit helpt je het verhaal te vertellen en maakt het interessanter voor eventuele kijkers. Heb je liever geen volgorde? Of wellicht geen tijd om alles uit te zoeken van te voren? Dan kan je het online programma een selectie voor je laten maken. 

Maak de albumpagina’s

Om albumpagina’s te maken, kun je bepaalde foto’s selecteren en verslepen, je kunt ze in andere formaten laten plaatsen maar je kunt desgewenst ook bijschriften of titels toevoegen. Dit kun je zelf schrijven, maar je kunt ook inspiratie doen op het web of op bijvoorbeeld Pinterest. Er is vast een bepaalde uitdrukking geweest die je vaak hebt gehoord op reis; ‘Same Same But Different’ ‘Taxi Miss?’ of wellicht dichterbij huis: ‘Bremsen bitte!’ Dit is uiteraard een persoonlijke keuze die jouw persoonlijke reiservaring het beste kan verrijken. 

Klik en bestel!

Nu is het tijd om de foto’s af te drukken! Je kunt dit gemakkelijk online laten doen. Zo zorg je ervoor dat je het juiste formaat en type papier kiest voor je album. Vervolgens zul je je fotoalbum snel thuis ontvangen.  Overigens kan je altijd wat foto’s los laten afdrukken en mee laten sturen. Leuk als decoratie in een mooie fotolijst!

Kortom, het maken van een foto album is een erg leuke activiteit waarbij je een onvergetelijke herinnering zal vastleggen. 

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.