Een roadtrip door het oosten van Canada: van Toronto tot Montreal

3 min.

Laatste update op 5 april door Bart

Canada leent zich uitstekend voor het maken van roadtrips. Zo kun je tijdens een roadtrip door Canada de mooiste steden, bossen, rivieren, meren en gebergten tegenkomen. De meeste delen van Canada zijn dan ook goed geschikt zijn voor een roadtrip. Voor de liefhebber van steden is het oosten van Canada dat al helemaal. Tijdens een roadtrip van Toronto naar Montreal ontdek je namelijk niet alleen wat deze twee steden te bieden hebben, maar ook welke mooie tussenstops er onderweg allemaal zijn. In dit artikel geven we je vier tips voor een roadtrip van Toronto naar Montreal. Wil je een roadtrip gaan maken? We raden je aan om een roadtrip door Canada te boeken via littleamerica.

Het luchtmachtmuseum

Onze eerste tip is om een bezoek te brengen aan het Canadese luchtmacht museum. In dit museum ontdek je door middel van foto’s, schilderijen en documenten alles over de geschiedenis van de Royal Canadian Air Force. Deze organisatie leverde een belangrijke bijdrage aan het Britse trainingsprogramma genaamd The Plan tijdens de tweede wereldoorlog. Of je nu houdt van vliegtuigen, geschiedenis of techniek, dit museum is tijdens je roadtrip absoluut een bezoekje waard.

Gananoque

Daarnaast is het ook leuk om Gananoque te bezoeken. Dit is een vrij kleine stad gelegen tussen Toronto en Montreal. Gananoque staat vooral bekend om de Thousand Islands die in de nabijgelegen Saint Lawrence River liggen. De Thousand Islands is een eilandengroep bestaande uit 1864 eilanden. Gananoque staat aan het begin van deze groep. Niet voor niets worden er vanuit deze stad geregeld boottochten georganiseerd naar de eilanden. Dit is een populaire toeristische attractie en zeker de moeite waard tijdens je roadtrip.

Presqu’ile Provincial Park

Tot slot willen we je nog even wijzen op Presqu’ile Provincial Park. Dit park is uitstekend geschikt voor een wandeling door de natuur, een dagje op het strand of boottocht. Dit maakt het park tot een ideale plek om je tussen drukte van de steden even rustig terug te trekken in de natuur. Bovendien worden er geregeld activiteiten georganiseerd en zijn er mogelijkheden om te overnachten. Als je van roadtrips en steden houdt, is een roadtrip van Toronto naar Montreal een geweldige optie. Alleen al een bezoek aan deze twee wereldsteden is de roadtrip waard. Toch is er onderweg ook nog genoeg te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Canadese luchtmacht museum, Gananoque en het Presqu’ile Provincial Park. Ben je klaar om te gaan? Boek nu de mooiste roadtrips in Canada met littleamerica.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.