ko kradan

Dit piepklein, maar idyllisch Thais eiland moet je gezien hebben

3 min.

Laatste update 22 februari

Niet ver van de kust van de Thaise provincie Trang ligt het piepkleine Ko Kradan. Ik bezocht het eilandje tijdens mijn trip door zuidelijk Thailand en stond er versteld rond te kijken.  Overdonderd door het prachtige en spectaculaire witte Bounty-zandstrand, dat zich nestelt tussen felgroene heuvels en het azuurblauwe water.

Voor dé strandwandeling van je leven moet je dus een keer naar Kradan, in de Andamanse Zee. Maar ook voor wie graag snorkelt of urenlang rondzwemt tussen de typische vissersboten is dit het paradijs op aarde.

In Trang verbleef ik in het prachtige en exclusieve Antara Resort, waar gasten kunnen genieten van de 15 kilometer lange en desolate kustlijn die er start. Wie kiest voor luxe, heerlijk eten en prachtige uitzichten zit zeker goed in dit hotel. Wie wil shoppen of ’s avonds een stapje in de wereld wil zitten zoekt beter een plaats die niet zo geïsoleerd ligt.

Met een soort van speedboot van het resort bracht men mij samen met de rest van het reisgezelschap in de vroege ochtend naar het sprookjesachtige Ko Kradan, dat enkele kilometers verderop ligt. Het werd een dagje van totale ontspanning en wow’s & wauw’s.

Eenmaal aangekomen op dit magische plekje kan je eigenlijk niet anders dan genieten. Van de zachte golven, het parelwitte zand en het heldere water. Je hoort er enkel het gezoem van de authentieke longtailboten in zee. Want op Kradan zijn er buiten enkele hotels helemaal geen wegen, dorpen of winkels. Enkel zon, zee en strand.

Wat te doen op Ko Kradan?

  • Het grootste deel van het eiland is officieel een nationaal park wat een lange wandeling verplicht maakt. Er start onder andere een forest trail vanaf Paradise Lost
  • In de meeste hotels of resorts kan je materiaal huren om te snorkelen. Volgens kenners zie je prachtige koralen en is het water er erg helder. De hoeveelheid en de verscheidenheid aan vis is er uitzonderlijk
  • Geen zin of budget om in één van de resorts te blijven? Je kan er ook kamperen (200 bath nationaal park toeslag en 50 bath per dag/persoon)
  • Check zeker Sunset Beach in het westen van het eiland voor de mooiste zonsondergang.

Praktisch

Ik logeerde in het Antara Resort. Hou er rekening mee dat verschillende accommodaties hun deuren gesloten houden tijdens het regenseizoen dat loopt van ongeveer mei tot oktober.

Via onder andere TUI kan je heel wat reizen naar Thailand boeken, terwijl je makkelijk vliegtickets kan vinden bij Momondo.be.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.