3 x prachtige natuurfenomenen in Wallonië die je gratis kan bewonderen

3 min.

Laatste update 1 april

Van een kleine betoverende canyon tot de mooiste kliffen van ons land: deze 3 merkwaardige natuurfenomenen in Wallonië zijn een omweg meer dan waard.

3 x natuurfenomenen in Wallonië

1. Fondry des Chiens in Nismes

natuurfenomenen in wallonië
(c) WBT

Wie ondertussen nog steeds niet uitgewandeld is kan naar Nismes gaan in Viroinval voor een prachtige wandeling. Hier passeer je langs het natuurfenomeen Fondry des Chiens. Het is een zinkgat van wel 20 meter diep waar je een ongelooflijke biodiversiteit kan terugvinden. Het gat is gevormd door regenerosie gedurende miljoenen jaren. De route vertrekt aan het gemeentehuis van Nismes en is 9 kilometer lang.

De streek van Viroinval en Couvin in de provincie Namen hebben niet alleen het natuurfenomeen Fondry des Chiens te bieden maar ook de stoomtrein van de 3 valleien, museumdorp Treignes en de grotten van Neptune om er maar enkele te noemen.

2. Les Aiguilles de Chaleux in Houyet

natuurfenomenen in wallonië
(c) Pierre Gérard

Les Aiguilles de Chaleux oftewel de Mooiste Wand van België vind je in Houyet, eveneens in de provincie Namen. De prachtige kalkstenen kliffen staan in het water van de Lesse en zijn geklasseerd Uitzonderlijk Waals Erfgoed. Op bepaalde plekken kan je heerlijk klimmen. Daal in de zomer ook zeker de Lesse af met de kajak.

In de buurt van het natuurfenomeen ligt Celles, één van de Mooiste Dorpen van Wallonië. Ook het sprookjesachtige Kasteel van Vêves is de moeite om te bezoeken. De stad Dinant ligt dan weer op een kleine 20 kilometer.

3. La Roche à l’Appel (Muno) in Florenville

La Roche à l’Appel wallonië
(c) WBT

Nog een Waalse natuurlijke schoonheid kan je terugvinden in het bos van Muno vlakbij de grens met Frankrijk. La Roche à l’ Appel wordt gekenmerkt door een kriskras opeenstapeling van rotsen die honderden miljoenen jaren oud zijn. Ze worden door geologen puddingrotsen- of stenen genoemd. Laat je betoveren door de bossen rondom.

Via wandelpaden kan je naar de top van de rotsen op zo’n 360 meter hoogte. Van daaruit kan je genieten van het panorama van het gigantische Ardense massief.

Natuurfenomenen in Wallonië praktisch

Heb je nog meer informatie nodig over deze of andere toeristische regio’s in Wallonië? Bezoek dan zeker de website van WBT.

Enkele van deze plaatsen staan ook vermeld in dit boek met 50 unieke fietsroutes langs authentieke plekken in Wallonië.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.