/

Niet te missen sportwedstrijden in New York

7 min.

Laatste update 29 september

Echte sportliefhebbers kunnen in sportland USA hun hart meer dan ophalen. Een erg geliefkoosd uitje tijdens een reis naar the Big Apple is dan ook vaak het bijwonen van één of andere match. Amerika lover en American football fan Rein gidst je in dit artikel door de populairste sportwedstrijden in New York.

American Football

Ook in New York kan je er niet omheen. De stad huist maar liefst twee professionele teams, de New York Giants en de New York Jets. Om een match bij te wonen moet je echter wel naar… New Jersey. Je hoort het goed. Beide ploegen zijn genoemd naar de stad, maar spelen hun matchen in een andere staat. Ze delen overigens ook, een beetje zoals Club en Cercle, hetzelfde stadion. Van een échte rivaliteit kunnen we hier echter niet spreken, maar het blijft speciaal wanneer twee New Yorkse teams elkaar recht in de ogen kijken.

Ticketprijzen variëren van ploeg en tegenstander. Bij ‘gewone’ tegenstanders, betaal je voor de goedkoopste zitjes rond de 50 dollar. Bij topmatchen klimt dat bedrag gemakkelijk boven de 100. Wie echte prime seats wil hebben, moet bereid zijn rond de 500 dollar te betalen. Football is niet de goedkoopste sport om naar te kijken, maar eenmaal je het spel begrijpt geniet je er met volle teugen van!

Seizoen: september tot januari

Basketbal

Basketbalwedstrijden in New York bezichtig je in dé sporttempel van de stad: Madison Square Garden. Hier mogen dan misschien ook wekelijks de grootste muzieksterren optreden, dit heiligdom van de basketbal staat vooral bekend als de thuisbasis van de New York Knicks. Deze evenementenhal ligt naast Penn Station en bereik je dus gemakkelijk met het openbaar vervoer. De prijzen beginnen rond de 95 dollar.

In Brooklyn doen de Nets hun ding. Iets minder prestigieus dan Madison Square Garden is het Barclays Center, maar moet zeker niet onderdoen qua sfeer. Daar kan je genieten van iets goedkopere tickets, die beginnen tussen de 50 en 60 dollar voor het goedkoopste zitje.

seizoen: oktober tot juni

Baseball

Naast het vrijheidsbeeld, is de New York Yankees pet misschien wel het bekendste symbool van de stad. Voor echte nineties kids onder ons, je weet wel, de pet van Limp Bizkit zanger Fred Durst. Baseball is op het eerste zicht eenvoudig. De ene ploeg werpt een bal en de andere probeert die zo ver mogelijk te slaan. Met die kennis ben je al héél ver als je een wedstrijd van de Yankees wil bijwonen. De gemiddelde ticketprijs ligt rond de 50 dollar voor een thuiswedstrijd van de Yankees, maar voor die prijs krijg je wel een wedstrijd van om en bij de drie uur voorgeschoteld. Waar voor je geld dus! Ook hangt er een gemoedelijk sfeertje bij de fans, zowel thuis- als uitpubliek genieten samen van deze sport.

In Queens heb je de New York Mets. Hun thuistempel, Citi Field, kan je vinden in de wijk Flushing, van de New Yorkse borough Queens. Hier ligt de gemiddelde ticketprijs iets lager -30 dollar- dan bij hun New Yorkse rivalen.

seizoen: maart/april tot oktober/november

Ijshockey

Naast basketbal, heeft ook ijshockey zijn thuisbasis in het grandioze Madison Square Garden. Hier spelen de New York Rangers hun thuiswedstrijden. IJshockey is een snelle, soms erg gewelddadige sport. Er heerst vooral een uitgelaten en enthousiaste sfeer wanneer de hockeypuck over het ijs glijdt. Een ticket heb je vanaf 75 dollar.

Het tweede New Yorkse hockeyteam, dat misschien minder faam geniet dan de Rangers zijn de New York Islanders. Zij spelen het gros van hun thuiswedstrijden in het Barclays Center, net als de Brooklyn Nets, maar af en toe kijken zij de tegenstander in de ogen in het Nassau Veterans Memorial Coliseum in de nabij gelegen stad Hempstead. Hier moet je toch al een stukje voor reizen als je je in Manhattan bevindt. Af en toe ligt de prijs van een ticket zo laag, dat je voor nog geen tien (!) dollar de sfeer kan gaan opsnuiven.

seizoen: oktober tot juni

Sportwedstrijden in New York praktisch

Wij raden iedereen aan om het openbaar vervoer zo veel mogelijk te gebruiken tijdens een avondje sport. De metro’s rijden er immers 24/24 en 7/7, het is veilig, snel én je kan een Amerikaans biertje of twee achterover slaan.

Ik plan je NYC trip van a tot z

Je gaat naar New York, maar je hebt niet de tijd om je trip tot in de puntjes te plannen? Of je weet niet goed waar je moet beginnen? Dan help ik je graag verder met een gepersonaliseerde reisplanning van a tot z. We overleggen samen over de telefoon of via mail en bekijken waar je precies de focus wil leggen. Ik bezorg je na enkele dagen een overzichtelijke en verrassende eerste proefversie. Om uiteindelijk te komen tot dé perfecte planning voor een geslaagde trip naar NYC. Bekijk hier de mogelijkheden.

Een local New Yorker als gids

Via de nieuwe Nederlandse startup Hi hi kan je een local boeken om je rond te leiden in New York. Een echte New Yorker brengt je -in samenspraak- naar de coolste plekjes van de stad. Je kan al gidsen vinden vanaf slechts 10 euro per uur.

Eerste keer naar New York Praktisch

In het boek van de Vlaamse New York-gids Patrick Van Rosendaal vind je massa’s coole hotspots voor je (eerste) trip naar de Big Apple. Kopen kan hier. Of lees mijn handig lijstje met alleen maar gratis dingen om te doen in NYC.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.