Op herfstweekend naar de Ardennen? Vergeet dit zeker niet in te pakken!

3 min.

Laatste update op 14 november door Bart

Het mag dan wel herfst zijn, maar dat betekent niet dat het reisseizoen is afgelopen. Sterker nog, er zijn heel wat plekken die in de herfst juist nog veel mooier worden… en de Ardennen is daar één van. Pak die koffers dus maar uit de kast en maak je klaar voor een heerlijk herfstweekend in de Ardennen! 

Comfortabele wandelschoenen

De Ardennen staan bekend om hun schilderachtige wandelpaden en adembenemende uitzichten. Of je nu een korte wandeling maakt of een stevige trektocht plant, comfortabele wandelschoenen zijn een absolute must. De herfstbodem kan glad zijn door gevallen bladeren, dus investeer in stevige schoenen met goede grip om ongelukken te voorkomen en volop te genieten van de natuur. Een tip? Steek je wandelschoenen in een plastic zak in je weekendtas zodat deze niet vuil wordt. 

Warme kleding in laagjes

Het weer in de Ardennen kan verraderlijk zijn, vooral in de herfst. Zorg er daarom voor dat je kleding in laagjes inpakt, zodat je gemakkelijk kunt aanpassen aan veranderende temperaturen. Denk aan warme truien, waterdichte jassen en zachte sjaals. Een goede regel is: liever te veel lagen dan te weinig, want je kunt altijd iets uittrekken als het te warm wordt! In een Samsonite koffer kun je bovendien heel wat kleren kwijt dus als je twijfelt over die ene dikke trui neem je hem maar beter gewoon mee. 

Waterdichte uitrusting

Herfst in de Ardennen betekent ook af en toe een regenbui. Zorg ervoor dat je valies 

waterdichte spullen bevat, zoals een waterdichte rugzakhoes, een stevige paraplu en waterdichte kleding. Zo blijf je droog en kun je nog steeds op pad voor een stevige herfstwandeling, zelfs als het weer omslaat.

Camera

In de herfst kun je in de Ardennen je ogen uitkijken met alle prachtige kleuren die de natuur vertoont. Van warme oranje tinten tot geel, groen en dieprood, samen zijn ze een lust voor het oog! Vergeet dus niet je camera of smartphone mee te nemen om deze prachtige uitzichten vast te leggen. Of je nu een amateurfotograaf bent of gewoon mooie foto’s wilt maken voor je herinneringen, in de Ardennen zul je ongetwijfeld mooie plekken passeren die je op beeld wilt vastleggen.

Plaats voor souvenirs

Last but not least, houd je in je valies best nog een plekje vrij voor lokale souvenirs en lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan Ardense ham, kaas van een abdij, chocolade en natuurlijk een paar flessen lokaal bier. Zo geniet je weken na je herfstweekend nog na!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.