Vier onmisbare gadgets voor je volgende reis

4 min.

Laatste update op 8 februari door Bart

Op reis gaan is voor velen de ideale manier om zonder zorgen te kunnen ontspannen: even rustig zonnebaden in luilekkerland, of net iets heel avontuurlijks doen om je gedachten compleet te verzetten. Al kan jouw bubbel van rust ook doorprikt worden door vervelende situaties, denk bijvoorbeeld aan het gehuil van kinderen dat je vlucht ellenlang lijkt te maken. Om ervoor te zorgen dat jouw volgende reis niet kan verstoord worden door dergelijke vervelende momenten, lees dan verder om te weten te komen welke reisgadgets echt onmisbaar zijn. 

Powerbank

Een powerbank is een echte essential op reis want je smartphone hangt bij wijze van spreken aan je hand geplakt tijdens je reis. Bezienswaardigheden en de weg opzoeken, vakantiekiekjes maken en het thuisfront op de hoogte houden doe je allemaal op je smartphone. Terwijl jij ontspant, doet de batterij van je smartphone dus overuren. Om ervoor te zorgen dat in het midden van de dag je batterij niet leeg is, heb je dus het best steeds een powerbank op zak zodat je je smartphone op elk moment kan opladen. Omdat je op vakantie vaak on the go bent, koop je dus best een compact model dat makkelijk in je broekzak past. Zorg er ook best voor dat je powerbank een minimale capaciteit heeft van 10.000 mAh, hiermee kan je je smartphone namelijk al twee keer mee opladen.   

Opvouwbare waterkoker

Niets beter dan opstaan en met een lekker kopje koffie in de hand de zonsopgang bewonderen. Alleen is de koffie overal niet even lekker. Soms valt er zelfs überhaupt helemaal geen koffie te drinken in je hotelkamer omdat er geen koffiezetapparaat of waterkoker aanwezig is. Gelukkig bestaan er nu waterkokers die opvouwbaar zijn en die je makkelijk samen met bijvoorbeeld je Lavazza koffie in je bagage kwijt kan. Zo kan je zelfs op vakantie blijven genieten van je favoriete koffie! 

Noise cancelling hoofdtelefoon

Voor velen blijft vliegen toch nog een beetje eng, of het nu je eerste of je tiende keer is in een vliegtuig. Naast de vliegangst op zich, komen er vaak ook nog verschillende andere prikkels op je af. Denk maar aan dat zoemende geluid van de motoren van het vliegtuig, de kinderen enkele rijen voor je die plotseling in een huilbui schieten of de persoon naast je die al smakkend aan het genieten is van zijn snack. Om jezelf te kunnen afzonderen, kan je een noise cancelling hoofdtelefoon opzetten die al deze vervelende geluiden dempt. Het is ook een stuk beter voor je oren omdat je nu niet meer je muziek loeihard hoeft te zetten om het omgevingsgeluid te onderdrukken.

Packing cubes

Nu, je kan dan wel een powerbank, een opvouwbare waterkoker inclusief filterkoffie en een noise cancelling hoofdtelefoon willen meenemen, maar je moet het ook nog ingepakt krijgen natuurlijk. Als het aankomt op efficiënt inpakken, helpen packing cubes je een heel eind verder. Dit zijn kleine tasjes die je kan gebruiken om je spullen te ordenen en in te pakken. Zo kan je een tasje gebruiken voor je kledij, een ander tasje voor je toiletspullen, nog een tasje voor al je kabeltjes en andere accessoires voor je smartphone en laptop, … Geen inpakstress meer vanaf nu!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.