Skyline NYC vliegticket naar New York
//

Hoeveel kost een vliegticket naar New York?

3 min.

Ik krijg van vrienden vaak de vraag hoeveel ik gemiddeld spendeer aan een trip van enkele dagen naar New York City. Alles hangt natuurlijk af van het verbruik (eten en drinken) ter plaatse. De uitstappen en kaartjes voor bezienswaardigheden en de klasse en de ligging van het hotel. Maar een grote hap uit dat budget blijft toch steeds opnieuw de kostprijs van je vliegtuigticket. Hoeveel kost een vliegticket naar New York eigenlijk?

Vergelijken

Bij het boeken van vliegtuigtickets is het heel belangrijk om verschillende websites met elkaar te vergelijken. Kijk via diverse online vluchtenzoekers welke prijs er tevoorschijn komt.

Vliegtickets nodig? Kijk op de websites van Cheaptickets.be | Momondo.be of Vliegtickets.be

New York skyline

Periode?

Over het algemeen is de periode na nieuwjaar (vanaf half januari, februari en maart) het goedkoopst. Het weer in New York is dan echter niet optimaal. Het kan er stevig sneeuwen en vriezen. Maar hey, alles heeft zijn charme natuurlijk.

De duurste periode is normaal gezien in de zomermaanden (van juni tot half september). Ook de dagen rond populaire feestdagen zoals de 4th of July of tussen Kerst en Nieuwjaar zijn duur omdat Amerikanen dan hun familie bezoeken.

Wanneer je vliegticket naar New York boeken?

Er is één gouden regel, namelijk: boek geen maanden op voorhand, ook al maken maatschappijen je vaak warm met vroegboekprijzen. Ik spreek uit ondervinding als ik zeg dat je meestal het best je ticket koopt 7 tot 9 weken voor je vertrek. Kom je echter vijf maanden eerder een belachelijk waanzinnige promo tegen dan moet je uiteraard niet twijfelen en boeken!

Hotel nodig? Kijk op de website Trivago.be 

Conclusie

Geef in de goedkopere periodes zeker niet meer dan 450 euro aan een retourticket. In bijvoorbeeld februari moet je zelfs  voor € 400 om minder in NYC geraken, zolang je maar zoekt en blijft zoeken.

In de drukkere maanden betaal je liefst niet meer dan 750 euro voor je vlucht.

Probeer ook steeds rechtstreeks te vliegen (zonder tussenstop). Vaak is dit niet de goedkoopste oplossing, maar denk eraan dat je meestal maar enkele dagen vakantie hebt. En daarvan wil je natuurlijk niet het grootste deel in een luchthaven rondhangen.

De bovenstaande prijzen zijn uiteraard de prijzen voor een standaard zitje in economy (retour).

Weetjes

  • Van Brussel naar New York vlieg je in ongeveer iets meer dan 8 uur. De terugvlucht is normaal gezien een 45-tal minuten sneller.
  • De luchthaven waar je zal landen is normaal gezien die van John F. Kennedy. Sommige maatschappijen landen echter op de luchthaven van Newark. Kies gewoon voor de goedkoopste vlucht. Vanuit beide luchthavens kan je Manhattan bereiken, vanuit net JFK iets makkelijker (o.a. met de airtrain).

Update artikel*

Laatste van Blog