Cogels Osylei is de mooiste straat van Antwerpen

De Cogels Osylei is de mooiste straat van Antwerpen en misschien wel van van het ganse land. Wie ‘t Stad bezoekt en van architectuur houdt zou verplicht moeten worden een wandeling door de Berchemse wijk Zurenborg te maken.

Cogels Osylei huizen

Cogels-Osylei

Vlakbij het treinstation Antwerpen-Berchem kan je met open mond kijken naar de prachtige en indrukwekkende (heren)huizen en heuse paleisjes uit de periode van de belle époque. Mocht er ergens een Lonely Planet top 10 lijst bestaan die netjes de allermooiste straten ter wereld in kaart bracht dan haalde de Cogels-Osylei met vlag en wimpel minstens een plekje in de top drie. Het straatbeeld wordt ook gekenmerkt door de typische voortuinen met hun ijzeren hekjes.

Cogels Osylei naam

Deze prestigieuze gekasseide straat heeft zijn naam te danken aan twee vooraanstaande adellijke families, Cogels en Osy, die heel wat gronden bezaten in het huidige Zurenborg.


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

Ook in enkele zijstraten (zoals de Generaal van Merlenstraat, Transvaalstraat en de Waterloostraat) zijn een heleboel pareltjes terug te vinden.

Nog meer Zurenborg

Dageraadplaats

Deze plek is ongetwijfeld het bekendste plein én het kloppende hart van de wijk Zurenborg. Er zijn rondom het plein zo’n twintigtal horecazaken en op donderdagvoormiddag is er een kleine markt.

dageraadplaats antwerpen Cogels Osylei

Draakplaats

Op de Draakplaats heb je enkele leuke adresjes om een pint te drinken of iets te eten. De buurt wordt gedomineerd door de busstelplaats en de spoorlijn. Het is er al decennia lang een knooppunt voor het openbaar vervoer in de stad. Je ziet er ook de watertorens liggen die vroeger water leverden aan de stoomlocomotieven.

Graffiti

Vlakbij de Draakplaats vind je de stelplaatsen van De Lijn. Hier kan je een wandeling maken en op zoek gaan naar leuke street art.

graffiti antwerpen Cogels Osylei

Eat & Drinks

Frits

De cosy en hippe coffeebar Frits ligt vlakbij de Dageraadplaats en is de ideale stop voor een drankje. De gezellige houten tafeltjes nodigen uit om er even te genieten van een cappuccino (€ 3), en er is ook een klein aanbod bieren en wijnen, ’n croissant of zoetigheid. Erg vriendelijke bediening.

Draakstraat 2, Zurenborg in Antwerpen

Hotels nabij de Cogels Osylei

Booking.com

De goedkoopste prijs voor je hotelkamer vinden?

Gebruik Momondo. Dit platform gaat verschillende boekingswebsites vergelijken voor jouw. Je krijgt enkele seconden later heel eenvoudig te zien waar je het goedkoopst je hotelkamer kan boeken!

Praktisch

Voor een bezoek aan Zurenborg neem je het best de trein tot aan het station van Antwerpen Berchem. Te voet ben je vanaf Antwerpen Centraal al in de wijk in een klein half uurtje. Ook de tram (11) is een makkelijke optie.

Cogels Osylei berchem

Er zijn begeleide wandelingen uitgewerkt, ook in de Cogels Osylei, neem hiervoor contact op met de toeristische dienst van de stad (kantoor op de Grote Markt of in het Centraal Station).

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img