vakantieparken in vlaanderen

Deze 10 geweldige vakantieparken in Vlaanderen mogen terug open

6 min.

Laatste update op 29 september door Bart

YES! De vakantieparken en bungalows in Vlaanderen mogen de deuren weer (deels) openen. De restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten blijven helaas gesloten, maar toch: we kunnen er weer even op uit. Bijvoorbeeld naar de volgende vakantieparken.

Mooi Zutendaal

Vakantiepark Landal Mooi Zutendaal ligt in het oosten van Vlaanderen, vlakbij de Nederlandse grens. Dit park ligt direct aan Nationaal Park Hoge Kempen en is perfect als je houdt van eindeloze wandelingen of fietstochten. En als je afwisseling wilt, maak er dan een mini-citytrip van. Hasselt en Maastricht liggen vlakbij. Bekijk hier de video van onze laatste trip naar Mooi Zutendaal.

Molenheide

Op vakantie met jonge kinderen? Vakantiepark Molenheide is het meest kindvriendelijke bungalowpark van Vlaanderen. Het professionele animatieteam zorgt dat de kinderen (ondanks coronabeperkingen) een toffe tijd hebben. Tip: ga zodra het kan naar de Magische Parkshow. Deze show staat garant voor stralende gezichtjes.

De Vossemeren

In Lommel ligt vakantiepark De Vossemeren. Center Parks staat bekend om haar bosrijke bungalowparken en De Vossemeren is hierop geen uitzondering. Helaas blijft het subtropisch zwemparadijs waaraan we zulke fijne jeugdherinneringen hebben voorlopig dicht. Maar daardoor ontdek je alleen maar wat er nog meer te doen is: ziplinen, tower jump en archery tag zijn allemaal helemaal corona-proof.

Trek er ook even op uit, want vlakbij dit vakantiepark vind zich een van de meest overweldigende natuurgebieden van Vlaanderen: de Sahara van Lommel. Wow!

Roompot Park Eksel

Bossen, meren, heide en duinen. In omgeving van vakantiepark Roompot Park Eksel komen deze landschappen bijeen. Ga op ontdekkingstocht. Kinderen kunnen heerlijk klauteren en spelen in het speelbos. Vuil worden mag. Dat geldt ook voor grote mensen; de onverharde mountainbikepaden in de nabijgelegen natuurgebieden dagen je uit om tot het uiterste te gaan. Je kunt zelfs tussen de boomtoppen door fietsen.

Erperheide

Vakantiepark Erperheide ligt vlakbij Peer. De afgelopen tijd heeft dit vakantiepark fors geïnvesteerd om nog aantrekkelijker te zijn voor gezinnen met (jonge) kinderen. Het themacottage “Dieren in het bos” is enorm spannend. In de badkamer zwemmen allerlei dieren, in de woonkamer staat een vos en in plaats van in een bed, slapen de kinderen in een vogelhuisje of berenhol. Je zou bijna niet naar buiten willen. Maar ja, dan mis je de kinderboerderij, het ponyrijden, de adventure experience of één van de vele andere outdoor-activiteiten.

vakantieparken mooi zutendaal
Eén van de luxueuze villa’s in het vakantiepark Mooi Zutendaal.

Breeduyn Village

Voor een weekendje aan zee ga je naar Breeduyn Village in Bredene. Deze regio is enorm geliefd. Terecht, denken wij bij Vetexbart. De eeuwenoude dorpjes en kastelen in de omgeving brengen rust en romantische momenten. En met de wagen ben je op een kwartiertje in het bruisende Oostende. Rust én gezellige drukte dus!

Hengelhoef

Oostappen Park Hengelhoef ligt direct tegen het prachtige natuurgebied domein Hengelhoef. Wandel naar Bezoekerscentrum Hengelhoef om één van de meest veelzijdige natuurgebieden van Vlaanderen te ontdekken .

Tip: het “Sterrenplekje”is de perfecte plek om in het donker even omhoog te staren.

Center Parcs De Haan

Vakantiepark De Haan ligt precies tussen Oostende, Zeebrugge en Brugge. Perfect om een weekendje aan zee te combineren met een bezoek aan het historische Brugge.

Zou dit niet een leuke plek zijn voor een romantisch weekendje aan zee? Wij zouden het wel weten!

Sunparks Oostduinkerke aan Zee

Dit vakantiepark aan de Belgische kust combineert een aantal sterke troefkaarten: Oostduinkerke aan Zee ligt vlak bij de kust en is dus ideaal voor een weekendje aan zee. Maar ook de natuurliefhebber komt hier tot zijn recht.

Begin met de gemarkeerde wandelroute van 7,1 km door natuurbos Ter Yde. In dit 260 hectare grote Duingebied kom je aalscholvers tegen. Het 260 hectare grote gebied is ook broedgebied voor de graspieper. Wij zijn er echter nog niet in geslaagd dit 15 centimeter grote vogeltje te spotten.


Kempense Meren

Het laatste vakantiepark in ons rijtje is Sunparks Kempense meren. Normaal gesproken is het hier dankzij het zwemparadijs en grote indoor speeltuin erg populair bij jonge gezinnen. Maar nu trekt het vooral de aandacht vanwege de omgeving. Ruim 2000 km wandel- en fietspaden zorgen dat je elke dag van je vakantie op pad bent.

Dit vakantiepark doet jammer genoeg de deuren nog niet meteen open.

Dit artikel kan linkjes bevatten naar webshops. Lees onze Reclame Code.

Welke vakantieparken in Vlaanderen zijn jouw favoriet? Wij zouden ze allemáál wel willen boeken!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.