5 spectaculaire vakantiehuizen in België (als het wat mag kosten)

4 min.

Laatste update op 29 september door Bart

Het werd al sterk afgeraden, maar nu zijn ook de niet-essentiële buitenlandse reizen minstens tot na de krokusvakantie helemaal verboden. Wie toch nog wil genieten van een welverdiende vakantie kan uiteraard met zijn of haar bubbel* terecht in eigen land. Wij selecteerden alvast vijf unieke vakantiehuizen in België voor grote gezinnen of voor kleine bubbels die graag heul veul ruimte hebben.

Dit artikel bevat links naar webshops. Lees onze Reclame Code.

Villa Sas

Bij Interhome kan je momenteel zo’n 300 vakantiewoningen en appartementen in ons land vinden. Eén van de pareltjes op de website is de luxe-accommodatie Villa Sas in Oudenburg vlakbij Oostende. De villa beslaat 285m² en is pas volledig gerenoveerd. De villa is ideaal voor een groot gezin en heeft onder andere een buitenzwembad en grote tuin. Je mag je boeking tot 31 dagen voor aanvang kosteloos wijzigen of annuleren bij Interhome.

Vanaf €1886 per week | Bekijk hier

Kasteel Froidthier

Ook Belvilla heeft heel wat accommodaties ter beschikking in België, waaronder het sprookjesachtige Kasteel Froidthier. De prachtige kasteelwoning ligt in het hartje van het land van Herve en heeft buiten een jacuzzi ook een privé-zwembad. Ook bij Belvilla kan je gratis annuleren.

Vanaf €570 per dag | Bekijk hier

‘t Stationnetje

Omdat hun grotere vakantiewoningen momenteel grotendeels leeg bleven staan door corona heeft Beaujean Vacances besloten om niet bij de pakken te blijven zitten. Het familiebedrijf zorgde ervoor dat de grotere woningen nu ook worden opengesteld voor kleinere bubbels. Wil je genieten van luxe en ruimte? Dan is misschien dit ‘t Stationnetje in Hombourg –op tien minuutjes van de Nederlandse grens- wel iets voor jouw bubbel. In de omgeving van dit oude station word je teruggekatapulteerd in de tijd. Eén van de blikvangers is het overdekte terras en een heuse jeu-de-boulesbaan. 

Vanaf €1660 per week | Bekijk hier

Ard’Cube

Bij Ardennes Online vonden we Ard’Cube. Bij deze vakantiewoning in Noiseaux staat wellness centraal. De accommodatie beschikt niet alleen over een prachtig meer, maar er is ook een binnenzwembad en een sauna. Het charmante stadje Durbuy ligt op zo’n 10 kilometer van Ard’Cube.

Vanaf €1242 voor een midweek (zonder extra energiekosten) | Bekijk hier

Vakantiehuis Balmoral

Ook via de bekende reserveringswebsite Booking.com kan je een heleboel interessante vakantiewoningen vinden. Het feeërieke vakantiehuis Balmoral ligt op enkele minuten van de thermen van Spa en heeft een spa, hot tub en veel andere ontspanningsmogelijkheden. In de buurt liggen ook veel interessante fiets- en wandelroutes.

Vanaf €2660 per week | Bekijk hier

Disclaimer

*Volg steeds de meest recente regels inzake corona. Dit wil zeggen dat je momenteel enkel een vakantiewoning mag huren om er met je bubbel in te verblijven. Meer informatie vind je hier.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.