5 x educatieve wandelingen voor het hele gezin in Wallonië

We brengen de laatste maanden vaak (noodgedwongen?) al wandelend door in het bos. Waarschijnlijk zijn heel wat kinderen na al die maanden niet altijd meer zo gemakkelijk blij te maken met opnieuw een wandeling. Maar wist je dat je tegelijkertijd ook wat kennis kan opdoen? Dat kan bijvoorbeeld tijdens een van de vele educatieve wandelingen die ons land rijk is. In dit artikel bekijken we 5 leerrijke uitstapjes in Wallonië.

Bosleerpad Foxy in Eupen

In Eupen, in de regio van de Oostkantons vind je het bosleerpad Foxy. Tijdens de wandeling van 2,5 kilometer kom je heel wat te weten over het bos, terwijl de vos je mee op sleeptouw neemt langs onder andere belevingsstations. Ontdek er alles over de typische Ardense fauna en flora.

Starten doe je aan de Barrage de la Vesdre in Eupen.
Afstand: 2,5 km

Kunstenpad Waldlehrpfad in Heppenbach

Beleven en begrijpen met alle zintuigen is de leuze van het natuur- en kunstleerpad Waldlehrpfad in Heppenbach, eveneens in de regio van de Oostkantons. Aan de oever van de Amblève ligt de 2,6 kilometer lange wandellus in een zeer bosrijke omgeving. Onderweg wandel je ook voorbij een tiental objecten van natuurkunst zoals een telefoonboom of een akoestische hut.


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

De start ligt aan de barbecueplaats in Heppenbach
Afstand 2,6 km

Drakenpad in Hestreux

In de gigantische bomentuin of arboretum in Mefferscheid kan je verschillende soorten van naaldbomen bekijken en bestuderen aan de hand van de infoborden die je er kan vinden. Sommig van de bomen in deze tuin – die zo’n 5 hectare groot is – zijn al eeuwen oud.

000002382 Christine Simonis Baelen Arboretum Merfferscheid

Het drakenpad vind je langs de N620 in Hestreux
Afstand 1 km

Arboretum en bosleerpad Rodt in Tomberg

Een andere interessante bomentuin en bijhorend educatief pad vinden we in de buurt van Tomberg nabij Saint Vith, ook in de Oostkantons. Met z’n 2,5 kilometer is deze wandeling iets langer dan het Drakenpad. In Tomberg kan je zowel naald- als loofbomen maar ook struiken bekijken die afkomstig zijn van over de hele wereld. Hier kan je trouwens ook met de kinderwagen of roelstoel terecht op de wandelwegen.

Starten doe je aan het Vrijetijdscentrum Rodt
Afstand 2,5 km

La Nature en Questions in Vielsalm

Als je graag te weten wil komen hoe de natuur nu precies werkt kan je kennis opdoen tijdens de 7 kilometer lange wandeling De Natuur in Vraag. Volg de leistenen bordjes in de streek van Vielsalm en leer vanalles bij over fauna, flora en geologie. De brochures zijn te koop in het toerismekantoor van Vielsalm, waar de wandellus ook van start gaat.

Start aan Avenue de la Salm in Vielsalm
Afstand 7 km


Coverfoto: WBT Philippe Toussaint | In artikel: WBT Christine Simonis

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img