Aan boord van het grandioze MSC schip

4 min.

Laatste update op 8 januari door

Heel wat extra open ruimten, massa’s entertainment mogelijkheden en culinair genieten ten top. Zo kunnen we het indrukwekkende MSC schip Grandiosa -what’s in a name- het best samenvatten. Onlangs stapte Vetexbart aan boord van dit innovatieve en meer milieuvriendelijke schip voor een maiden trip. Die tocht bracht hem van het Franse Le Havre tot in Rotterdam this post.

Entertainment voor de ganse familie

Aan boord van het schip verveel je je geen moment en kom je ogen te kort. Zo kan je niet alleen genieten van de exclusieve shows van Cirque du Soleil@Sea, maar is er ook een heuse bowlingbaan aanwezig op het drijvende dorp. Verder kan je in de simulators testen of je een goeie Formule 1-piloot zou zijn.

Poseer op de Swarovski trappen.

Shoppen aan boord van de Grandiosa? Natuurlijk! Flaneer daarvoor voorbij de winkels langs de meer dan 100 meter lange overdekte promenade. Vergeet zeker geen selfie te nemen vanop de Swarovski trappen. Naar verluidt kost zo’n trede een paar duizend euro. Per stuk. Je veegt dus toch maar best vooraf je voeten.

Culinair genieten

De meer dan 30 bars en restaurants zorgen er voor dat je op geen enkel moment honger of dorst moet lijden aan boord van de Grandiosa. Het traditionele buffet is zelfs twintig uur per dag geopend. Je vindt er zowel vlees- en visgerechten, pizza en pasta, maar bijvoorbeeld ook gezonde slaatjes terug. In de andere (betalende) restaurants kan je terecht voor onder andere teppanyaki en sushi, Spaanse tapas, Franse bistrogerechten of een lekkere lap vlees in het American style steakhouse Butcher’s Cut.

Langs de promenade vind je zowel winkels als bars en restaurants terug.

Zin in bubbels? Dan is de Champagne bar the place to be. Wie gek is van chocolade moet dan weer zeker een bezoekje brengen aan de Jean-Philippe Maury chocolaterie.

Elegante kamers

Bijna 2500 kajuiten telt de MSC Grandiosa: van royale yachtclub suites tot gewone binnenkajuiten. Wie voor het eerst op cruise gaat -en het een beetje fancy wil doen- doet er goed aan om meteen een hut te nemen met balkon. Zo kan je te volle genieten van het uitzicht op het water. De balkon hutten hebben een oppervlakte van zo’n 20 m² en zijn voorzien van een groot bed, flatscreen, minibar, grote kledingkast en een compacte badkamer met toilet en douche.

Ok, Zoë

MSC klopt zichzelf op de borst als het gaat om innovatie. Iedere kajuit krijgt daarom ook z’n eigen persoonlijke virtuele assistente: ZOË. Met haar moet je bijvoorbeeld makkelijk je rekening kunnen opvragen of een restaurant of excursie boeken. De goede bedoelingen van Zoë zijn ongetwijfeld volledig oprecht, maar toen we enkele gin-tonics vroegen aan het innovatieve toestel kregen we een club sandwich en flesje water in de plaats. Ook onze Spotifylijst viel niet in goede aarde bij Zoë. Na de derde opéénvolgende keer Leef van Andre Hazes vond ze het duidelijk welletjes geweest. Kortom: aan Zoë moet nog wat gesleuteld worden. Of aan ons Engels, dat kan ook.

MSC Grandiosa in de haven van Rotterdam.

Wel erg handig op een gigantisch schip als de Grandiosa zijn grote infoschermen die je her en der aan boord tegenkomt. Via de panels kan je makkelijk een show reserveren of allerlei andere informatie opvragen.

Milieuvriendelijk(er) schip

Cruiseschepen worden steeds milieuvriendelijker. Zo zal MSC de eerste klimaatneutrale rederij worden. De MSC Grandiosa stoot bijvoorbeeld al aanzienlijk minder zwavel- en stikstofdioxine uit dan zijn voorgangers.

Praktisch

Wie de vaarroutes van het schip wil ontdekken en meer te weten wil komen over tarieven en mogelijkheden neemt best een kijkje op deze website.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.