DCIM100GOPROGOPR0136.JPG

Heel veel Goesting in Goes: 5 x Zeeland op z’n best

5 min.

Laatste update 28 juli

De Vlamingen zijn met z’n allen verzot op Zeeuws-Vlaanderen, hiermee vertellen we jullie niets nieuws. Van Cadzand tot Breskens vinden ze de sjiekste zandstranden, wie net over de grens wil borrelen doet dat vaak in Sluis en om te shoppen trekken ze dan weer voornamelijk naar Middelburg. Al is dé winkel- en modestad van Zeeland eigenlijk Goes, toch is dit verrassende plekje net dat tikkeltje minder bekend bij de Belg. Om dit onrecht helemaal de wereld uit te helpen trok Vetexbart onlangs naar dit winkelhart van Zeeland. Deze keer echter niet alleen om een nieuwe garderobe aan te passen, maar wel om ons er culinair te laten verwennen met alles wat uit de zee komt. We maakten daarnaast kennis met diverse waterrecreatie. Want ook daarvoor moet je in en rond Goes zijn!

We geven jullie alvast graag deze 5 must-do’s in Goes mee

Rondje Binnenhaven

Blikvanger van Goes is de pittoreske haven met typische kades en de kleurrijke huizen uit de zestiende eeuw. Start je dag hier met een prachtige wandeling. Wie naar Goes komt vanuit België kan dat natuurlijk met de auto (parkeren kan in parkeergarage Centrum aan de Westwal), maar ook met de trein kan je sporen naar Zeeland. Vanuit Antwerpen reis je eenvoudig via Roosendaal naar Goes.

Tip: ga voor een stukje taart of cocktail naar Eeterij Polly’s | Bierkade 7 in Goes.

Vaar op de Oosterschelde

Wil je het echte Goes beleven? Ga dan het water op in een motorboot zoals de Amelia van Goldies Travel (onderdeel Varen in Zeeland). Aan boord maak je kennis met de schipper die je wat meer kan vertellen over de Oosterschelde en zijn misschien wel bekendste inwoner: de zeehond. Misschien spot je er ook wel een paar tijdens de zeehondensafari? Er leven zo’n 3000 exemplaren in het nationaal park Oosterschelde. Als de zandplaat bij laag water zichtbaar wordt kan je tientallen zeehondjes zien genieten van de zonnestralen. Hoe zalig is dat! Heb je extra veel geluk? Dan kan je misschien zelfs een van de circa 70 bruinvissen zien voorbij zwemmen. Vergeet je telelens niet.

Waan je een echte kreeftenvisser

Vanuit de motorboot kan je ook overstappen aan boord bij een rasechte en professionele kreeftenvisser. Je gaat samen op zoek naar de korven of fuiken waar de beestjes in gevangen worden. Voldoen de Oosterscheldekreeften aan de strenge voorwaarden, dan belanden ze waarschijnlijk snel op iemands bord. Als je echt wil zelfs heel snel: aan boord van de Amalia krijg je namelijk al een heus kreeftendiner voorgeschoteld, inclusief lekkere wijntjes.

Meer info over de verschillende arrangementen aan boord kan je hier vinden.

Proef lokale bieren

In Slot Oostende, een hotel en restaurant gevestigd in het oudste gebouw van de stad, kan je ook heerlijke biertjes proeven. Het is namelijk ook een bierbrouwerij. Kies er voor een rondleiding én bijhorende proeverij. Zo leer je alles over het slot en het proces van het brouwen. Dit kan al vanaf 13 euro per persoon. Vergeet achteraf ook niet even halt te houden bij de Grote- of Maria Magdalenakerk, wandel langs de Manstuin en maak een korte stop in stadspark De Veste.

Slot Oostende | Singelstraat 5 in Goes

Laat je culinair verwennen

Krijg je maar niet genoeg van die heerlijke kreeften en andere zilte smaken uit Zeeland? Dan kan je de dag afsluiten door je voetjes onder tafel te schuiven bij één van de culinaire restaurants die Goes rijk is. Wij gingen dineren bij Restaurant Karel V, dat op een unieke locatie te vinden is op de Turfkade langs de Goese haven.

Restaurant Karel V | Turfkade 11 in Goes

Goes praktisch

Deze trip kwam er dankzij een fijne samenwerking met Stichting Marketing Goes. Je kan heel wat nuttige informatie over de regio vinden op deze website. Op de verschillende socials kan je terecht via de profielen @goesisgoes en de hashtag #goesisgoes voor extra tips, events en leuke adresjes.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.