Eten en drinken in Krakau: mijn 5 hotspots

Krakau is een stedentrip die al enige tijd in de lift zit. Dankzij de dagelijkse rechtstreekse vluchten vanuit Brussel komen duizenden Belgen er jaarlijks op ontdekking. De compacte binnenstad van de tweede stad van Polen -na het prachtige Warschau– staat tjokvol prachtige kerken, stadspaleizen en koopmanshuizen. Ook lekker en betaalbaar eten en drinken in Krakau vinden is geen moeilijke opdracht. Tijdens onze trip selecteerden we voor jullie alvast 5 hotspots: van de beste kelderbar tot het restaurant met de beste Poolse klassiekers.

Jarema

Aan lekker eten en drinken is er geen gebrek in Krakau. Zo is Jarema een van onze favorieten. Dit klassieke restaurant serveert typische gerechten uit de Oost-Poolse keuken. De fantastische familierecepten worden al decennia lang trots doorgegeven. Het oubollige, 19de eeuwse interieur -inclusief jachttrofeeën- past perfect bij de sfeer dat het restaurant wil uitstralen. Er is een fijne (maar prijzige) wijnkaart. ‘s Avonds is er ook live piano en viool muziek te horen.

Piwnica pod baranami

Piwnica pod baranami is een ietwat vreemde kelderbar in het centrum van Krakau. De verschillende kamertjes zijn sfeervol en gezellig ingericht met allerlei rariteiten. Zo ontdekten we in een hoekje een opgezette berggeit en hangen er oude portretten aan de bakstenen muren. Heerlijke plek om ’s avonds te chillen in één van de antieke zeteltjes met een goedkoop biertje.

eten en drinken in Krakau grote markt
De Grote Markt, Rynek Glowny, is het centrale plein van Krakau.

Alchemia

Deze gezellige bar in de Joodse Kazimierz wijk rond Plac Novy is de perfecte plek voor een lekkere koffie met gebak overdag of cocktail ‘s avonds. Je zit bij Alchemia -bijna in het donker- tussen enkel wat kaarslichtjes en in deze zaak vol antiquiteiten is geen enkele stoel dezelfde. Tip: probeer de absint, maar beloof wel te stoppen na eentje!

Plac Novy


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

Het centrale plein van Kazimierz is Plac Novy, met heel wat cafés en restaurants rondom. In het middenvan het plein staat een cirkelvormig gebouw met allemaal eetstandjes. Van Belgian Fries of kebab tot zapiekanka, een lokale snack waarbij een halve baguette wordt belegd met van alles en nog wat.

Piano Rouge

Piano Rouge is een begrip in Krakau: zeker bij de toeristen. Dit drukbezochte restaurant aan de grote markt serveert lekkere gerechten in een romantisch kader en met een dagelijkse portie live muziek.

Krakau praktisch

Wij vlogen rechtstreeks met Brussels Airlines naar de Poolse stad Krakau. Kijk voor de beste prijzen op deze website. Je kan ook naar Krakau met de auto.

Dit keer geen hotel in het centrum van Krakau, maar wel een knappe vakantiewoning aan de rand van de stad. We huurden een riant huis in Balice, op zo’n 15 kilometer van het centrum, via Interhome. Ze hebben adresjes in meer dan 30 landen. Eerder verbleven we al in een zalig appartement in Barcelona en mocht ik een weekje uitblazen in Calpe. 

eten en drinken in Krakau balice vakantiehuis

Dit artikel kwam er in samenwerking met Interhome en de Poolse dienst voor Toerisme.

Lekker eten en drinken in Krakau, het hoort uiteraard bij een geslaagde citytrip! Wat zijn jouw favoriete plekjes in deze Poolse stad?

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img