glamping in durbuy kamperen

Glamping in Durbuy: glamoureus kamperen in de natuur

4 min.

Laatste update op 12 februari door Bart

Glamping in Durbuy, daar zijn wij wel fan van. Voor degenen onder ons die geen idee hebben wat glamping is: Glamping is een samentreksel tussen glamour en camping. Luxueus kamperen dus! Het grote voordeel aan gaan glampen is dat het echt het ideale reis compromis is voor gezinnen en groepen. Je kent het wel, je wil een reis boeken met een paar vrienden en uiteindelijk komt het er nooit van omdat iedereen wel iets anders wil. Glamping geeft de avonturier de ideale gelegenheid mooi in de natuur te kamperen, en wie wat meer luxe wilt komt zeker aan zijn trekken in een all-in glamping tent. 

Vlakbij middeleeuws stadje Durbuy

In Durbuy op glamping gaan is ideaal voor beginners. Niets is veraf, maar toch is het nog steeds heerlijk rustig. Durbuy – de kleinste stad ter wereld – ligt met zijn prachtige middeleeuwse architectuur pal in de natuur. Op een klein kwartier fietsen zaten we al van onze kampeerplek in het stadscentrum om vers brood te halen. 

Wil je zoals wij avontuurlijk op glamping gaan, dan kan dat ook in de streek rond Durbuy. Zo kun je met Adventure Valley luxueuze tenten tot wel 50 vierkante meter oppervlak huren in de buurt van Durbuy. Daardoor kun je heerlijk slapen en in alle comfort tot rust komen midden in de natuur. 

Er is altijd wel wat te doen in Durbuy als je op glamping gaat. Zo kun je de ene dag grotten gaan ontdekken in de voormiddag en in de namiddag rotsen klimmen. De andere dag kun je dan eens leuk gaan kayakken, wat historische gebouwen bekijken en dan ontspannen met wat lasergamen in de avond. Zeker voor groepsreizen of grote gezinnen is dit top. De Bali tenten van Adventure Valley hebben genoeg plek voor acht personen. Ideaal dus voor groepen! Wil je net als wij toch wat meer luxe, dan kun je de Shaka Tent nemen. In die tent vind je een badkamer met bad!  

Glamping in Durbuy Adventure Valley
Glamping in Durbuy bij Adventure Valley (c) Booking.com

Wanneer je dan toch aan het glampen bent is het zeker een aanrader eens rond te snuisteren in de oude stadskern van Durbuy, of eens een kasteel fietstocht te maken zoals wij deden. Zo zijn de geschiedenis fans van de groep ook weer helemaal tevreden. 

Tenslotte, wat is op reis gaan zonder lekker eten? Durbuy heeft een schat aan onbekende streekproducten. Sowieso moet je de forel met brandnetel toch eenmaal uitproberen als je er bent, en het liefst met een Marckloff biertje erbij. Om thuis nog in de Durbuy stemming te blijven kun je een paar heerlijke potten jam van Saint-Amour aankopen. 

Conclusie, Glamping en dan zeker in Durbuy, is echt iets dat je eens moet proberen. Wij vonden dit alvast een aanrader die we zeker nog eens gaan doen! 

Glamping in Durbuy praktisch

Toch geen fan van glamping? Bekijk dan deze andere mogelijkheden voor een weekendje in de Ardennen. Meer informatie over Wallonië vind je bij de toeristische dienst.

  Dit artikel kan linkjes bevatten naar webshops. Lees onze Reclame Code.

glamping in durbuy ardennen

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.