Citybox Antwerp: onze favoriet hotel in Antwerpen

2 min.

Review

Kamer
8/10
Ligging
9/10
Netheid
9/10
Check-in
9/10
Prijs-kwaliteit
9/10
Wifi
9/10
Overall
8.8/10
Dit nieuwe lage prijs hotel heeft een geweldige ligging voor mensen die naar Antwerpen komen met de trein en die enkele dagen de stad willen verkennen. De ruime en nette kamers zijn praktisch ingedeeld en de selfcheck-in procedure is erg eenvoudig te doorlopen. Absoluut waar voor je geld.

Laatste update op 4 januari door Bart

Antwerpen is een nieuw hotel rijker. Citybox Antwerp ligt in het centrum van Antwerpen aan het Operaplein, op nog geen tien minuten wandelen van het Centraal Station. Op een kleine 500 meter bevind je je al op de winkelas De Keyserlei en Meir.

Lage prijs, maar bijzonder goed hotel in Antwerpen

Het hotel kent geen bemande check-in balie, maar doet beroep op self check-in automaten. Bij je boeking krijg je een viercijferige code toegestuurd per mail die je dient in te geven. Vervolgens betaal je voor je verblijf met je bank – of kredietkaart waarna je deurpasje tevoorschijn komt uit de terminal. Dit proces duurt minder dan 1 minuut en is heel eenvoudig te doorlopen. Er is steeds iemand aanwezig om je te helpen hierbij. Inchecken kan vanaf 15 uur en uitchecken doe je tot 12 uur.

Ruime kamers

De kamers van Citybox zijn ruim, eenvoudig en clean. Er staat een werkdesk, een open kledingkast, voldoende stopcontacten en er is razendsnel internet. De bedden en matrassen zijn van een uitstekende kwaliteit, zeker voor een lowbudget hotel. Alle kamers hebben een aparte badkamer met douche.

Als we dan toch iets negatiefs moeten zeggen over de kamer is het misschien wel het ontbreken van een televisie. Akkoord, iedereen reist dan tegenwoordig wel met smartphone of laptop, maar wij hebben toch nog altijd graag een TV om een film te kunnen casten, zeker bij een langer verblijf. Maar ook dit past uiteraard bij het lage prijs beleid van het hotel. Zo worden de kamers ook niet alle dagen gepoetst.

Geen ontbijt

Citybox biedt standaard geen ontbijt aan, maar in de buurt vind je opties genoeg om te eten ‘s morgens. Ook in de lobby van Citybox Antwerpen vind je een shop waar je verse koeken en koffie kan kopen en opeten aan tafeltjes. Om te lunchen kan je trouwens deze lijst eens bekijken met 10 van onze favoriete Antwerpse brasseries.

Wij vonden al kamers vanaf 48 euro per nacht, maar uiteraard hangt dit af van de reisperiode en het moment van de boeking.

* Dit is een volledig onafhankelijke en niet gesponsorde review.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.