De Vlaamse natuur in! Kamperen in een tipi

2 min.

Laatste update 1 juli

Enkele weken geleden werden her en der tipi’s gedropt op allerlei unieke locaties in Vlaanderen. Het agentschap Natuur en Bos wil immers deze zomer zoveel mogelijk mensen uit hun kot trekken. Het liefst van al sturen ze de avonturiers in de richting van enkele prachtige natuurgebieden. Wij trokken onlangs met onze rug- en slaapzak, kampeerstoeltje en flesje vino richting Tielt-Winge om een nachtje te gaan kamperen in een tipi.

Wie aankomt in het Vlaamse-Brabantse Troostembergbos ziet op het kampeerterrein een tiental tipitenten opduiken naast de oude beuken die het bos zo sterk typeren. De tenten staan op grote afstand van elkaar waardoor de social distancing regels perfect gevolgd kunnen worden. Zo wordt er meteen ook gezorgd voor voldoende privacy.

Geen glamping, wel uniek

Overnachten op plaatsen waar het anders niet mag


Wie echter verwacht een fancy glamping ervaring te komen meemaken, keert ongetwijfeld teleurgesteld terug naar huis. Het concept buitengewoon kamperen staat immers voor kamperen op unieke plaatsen (waar het vaak anders niet mag), maar wel steeds met de nadruk op eenvoud. Grote en degelijke tenten voor 4 of 6 personen, een pomp met stromend water, een fatsoenlijk eco-toilet, enkele natuurhouten terrasmeubelen én plaats voor een kampvuurtje. Wie niet staat te springen voor een koude douche, vult best de dag voordien een douchezak die je dan vooraf kan laten ‘opwarmen’ door de zon.

Natuur en Bos heeft een zestiental unieke plekjes geselecteerd waar men kan kamperen. Dit terrein in Tielt-Winge ligt in de buurt van het prachtige en imposante kasteeldomein van Horst, maar ook vlakbij het Walenbos. Dat is een ongerept stukje natuur met primitieve wandelpaden, veenmostapijten en elzenbroekbossen die bijna niet toegankelijk zijn.

Het Kasteel van Horst.

Kamperen in een tipi praktisch

Wie wil kamperen in één van de tipi’s van Natuur en Bos kan voor reserveringen terecht op deze website. Je kan gebruik maken van de tenten van juli tot en met augustus. Een tipi voor 4 personen kost per nacht €30 plus €10 per volwassen persoon. Kinderen onder 12 jaar logeren er gratis.

Bekijk hier het videoverslag.

Samenwerking met agentschap Natuur en Bos.
Coverfoto: Yannick De Pauw – Soms Ook Heimwee

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.