/

Logeren in Vlaanderen: B&B De Romeinse Katzei in Voort, Borgloon

3 min.

Laatste update op 29 september door Bart

Wie houdt van glooiende landschappen, adembenemende panorama’s en geurende fruitbomen zit goed in Haspengouw. We trokken onze wandelschoenen aan en gingen naar Borgloon, het historische hart van het Graafschap Loon, voor een prachtige wandeling. Logeren deden we in B&B De Romeinse Katzei in het gehucht Voort.

Oude boerderij uit 1801

Het is gastheer Wim die ons hartelijk ontvangt in de knap gerestaureerde boerderij in dit landelijke kerkdorpje. De rondleiding start in de ontbijtruimte, waar je ook een gezellig salon met open haard kan vinden. De goedgevulde frigo puilt uit met verschillende streekbiertjes, maar er is ook aan sapjes, frisdranken wijn en bubbels gedacht. Men werkt hier met het honesty-bar principe.

Onze aandacht wordt -zeker met dit stralende weer- meteen getrokken door de fantastische tuin, waar het heerlijk en rustig vertoeven is in de zomer. Voor de liefhebbers is er ook een petanqueveld aangelegd.

Slapen doen we in één van de gelijkvloerse kamers die pas afgewerkt zijn. In totaal zijn er zo’n 7 kamers bij B&B De Romeinse Katzei. De kamers zijn ruim genoeg en beschikken over een eigen badkamer met toilet en regendouche. Er is duidelijk gekozen voor het gebruik van hoogwaardige materialen en een duurzame afwerking. Het wifi signaal komt niet altijd even goed door, maar misschien heeft de rustige ligging hier wel mee te maken. Er is geen airconditioning op de kamer -het was echt wel heel warm tijdens ons logement-, maar een ventilator hielpt tegen de ergste nachelijke hitte. Onze kamer was ook voorzien van een mini-bar, flatscreen en koffieapparaat.

Het royale ontbijt bestaat uit heel wat verschillende confituren en siropen. Hoe kan het ook anders, je bent hier in dé fruitstreek van het land! Verder word je verwend met verse fruitsla, enkele kazen en charcuterie. Aan tafel wordt vers appelsiensap en koffie of thee geserveerd. Voor de liefhebbers kan er ook een eitje gebakken worden.

Bekijk deze B&B hier.

Op wandel met ezels

Voor de dierenvrienden biedt bed and breakfast De Romeinse Katzei ook een begeleide wandeling aan met één van hun ezels. Zo bereik je via allerlei holle wegen na zo’n 10 kilometer het doorkijkkerkje met het dier aan je hand. Een unieke ervaring voor jong én oud, zeker in combinatie met het borstelen en voederen van de ezeltjes.”

Waardering: 4 uit 5.

De score die we aan een accommodatie geven is steeds gebasseerd op dezelfde puntenkaart met speficieke kenmerken.

Ligging: 18/20
Kamers: 17/20
Extra faciliteiten: 14/20
Ontbijt: 17/20
Ontvangst: 18/20
84/100

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.