roadtrip door Duitsland burg eltz

Mini-roadtrip door Duitsland (1): de Eifel en de Moezel

3 min.

Laatste update op 16 januari door

Duitsland heeft alle ingrediënten aan boord voor een coole roadtrip. Onze autoroute door de Rijnland-Palts regio bracht ons van Schalkenmehren via onder andere Koblenz naar Andernach in vier dagen. Maak hier uitgebreid kennis met het eerste deel van onze mini-roadtrip door Duitsland.

Naar Schalkenmehren (dag 1)

Onze roadtrip startte in het kleine dorp Schalkenmehren. Daar kan je een bezoek brengen aan Dauner Maare. Dat zijn drie vulkanische meren naast de stad Daun. Er zijn heel wat leuke wandelpaden in de onmiddellijke omgeving van de meren. Klim voor een mooi uitzicht over het Eifel landschap op de 11 meter hoge Dronketurm.

roadtrip door Duitsland schalkenmehren
Dauner Maare

Schalkenmehren naar Burg Eltz

Burg Eltz in het dorpje Wierschem, ligt op een steile rots van het Eltzdal omgeven door een adembenemende natuur. Een sprookjesachtige burcht, al eeuwen in handen van dezelfde familie. 

roadtrip door Duitsland burg eltz
Kasteel Burg Eltz

Je bereikt de parking van het kasteel na zo’n 45 minuten rijden (50 kilometer). Via de parking kan je kiezen voor twee routes naar Burg Eltz: de geasfalteerde (800 meter) of de wandelroute door het bos (1,3 kilometer). Vanaf de parkeerplaats kan je ook een shuttlebus nemen (€2/enkel).

Burg Eltz naar Bremm

Een andere fijne bezienswaardigheid is het fantastische uitzicht van Bremmer Calmont. Wandel er langs de steilste wijngaard van Europa: Klettersteig Bremmer Calmont of ga naar de observatietoren Prinzenkopf voor een prachtig uitzicht over de rivierbocht.

roadtrip door Duitsland bremm
Geniet van een prachtig uitzicht.

Je kan rijden via de B49, niet het snelste maar wel de mooiste route met de steden Treis-Karden en Chochem dichtbij. Je doet er 1 uur over (53 kilometer). In Bremm rijdt je op de L106 naar Beuren. Bovenaan Bremm verlaat je de straat en draai je rechts op een grindweg bij het bordje Höhenheiligtum in de richting van Gipfelkreuz.

Overnachten in Pünderich

Na een drukke eerste dag kan je tot rust komen bij Weingut Alfred Dahm in Pünderich. Op zo’n 20 minuten (18 kilometer) rijden van Bremm ligt het wijndomein Alfred Dahm. Wij bleven alvast overnachten in de eenvoudige, maar ruime en nette gastenkamers (€ 65 per tweepersoonskamer met ontbijt).

Wie lekker à la carte of een uitgebreider driegangenmenu wil eten kan terecht bij Restaurant Zur Marienburg, op minder dan vijf minuten stappen van het hotel.

roadtrip door Duitsland land rover bos

Lees het vervolg van onze roadtrip binnenkort hier.

Foto omslag: @fredpaulussen

In samenwerking met Rijnland-Palts. Meer informatie over de streek kan je vinden op de website.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.