pretparken in belgië

9 pretparken in België vergeleken (+prijs in 2023)

10 min.

Laatste update op 23 juli door Bart

Er zijn heel wat plezante pretparken in België. Ideaal om met (of zonder) kinderen te genieten van een dagje puur amusement. In dit artikel vergelijken we de attracties van 9 pretparken, maar ook de kostprijs van een ticket en nog veel meer.

Overzicht pretparken in België en prijzen (2023)

Park€ volwassen€ kindTickets
Bellewaarde4036bekijk prijzen
Plopsa Coo3014,50 (<1 meter)bekijk prijzen
Walibi4540bekijk prijzen
Plopsaland De Panne48,5018 (<1 meter)bekijk prijzen
Plopsa Indoor27,5013,50 (<1 meter)bekijk prijzen
Plopsa Station27,5013,50 (<1 meter)bekijk prijzen
Bobbejaanland4245bekijk prijzen
Boudewijn Seapark29,5027,50bekijk prijzen
Pretparken in België: prijzen onder voorbehoud en geldig op 1 juni 2023.

Bellewaerde

In Bellewaerde vind je tal van attracties; voor de mensen die avontuur zoeken is er de ‘boomerang’ dat is een soort van spannende achtbaan, maar ook gezinnen met kinderen kunnen er genieten van attracties zoals de Dawson duel, dit is een soort van bobslee.

Natuurlijk moet Bellewaerde ook maatregelen nemen. Daarom zijn er een paar attracties gesloten en moet je je bezoek op voorhand reserveren. In het park gelden ook de basis coronaregels; 1,5m afstand houden, mondmasker dragen, etc.

De prijs van een ticket voor een volwassene is €40, kinderen die tussen de 100cm en 140cm groot zijn betalen €36 voor een ticket. Kinderen die kleiner zijn dan 1m mogen gratis binnen in het park.

Plopsa Coo

Plopsa Coo ligt zoals je het aan de naam kan horen in een klein dorpje genaamd Coo. Plopsa Coo is een attractiepark, waarin je vooral attracties vindt voor families met kinderen. Je vindt er namelijk; botsauto’s, bobsleeën en carrousels.

Ook Plopsa Coo neemt maatregelen tegen het coronavirus, zoals de meeste parken moet je er ook reserveren voor je bezoek, zijn gesloten ruimtes helemaal gesloten (haha), moet je een mondmasker dragen en aan social distancing doen. Plopsa heeft trouwens nog enkele andere pretparken in België. Die ontdek je allemaal in deze lijst.

Tip: wanneer je toch naar Coo gaat kun je meteen ook de machtige waterval van Coo bezoeken, de kans is groot dat je deze zal zien zonder dat je zoekt; de waterval bevindt zich namelijk net naast de parking van Plopsa Coo.

De prijs voor een dagticket in Plopsa Coo is: €30 voor een volwassene, €14,50 voor kinderen die kleiner zijn dan één meter en groter dan 85cm en kinderen kleiner dan 85cm hoeven niet te betalen.

Walibi

Walibi is een pretpark gelegen in Waver, je vindt er diverse attracties; voor de kids zijn er attracties zoals de W.A.B Mini Tour, dit is een klein treintje. De al oudere kinderen en tieners zullen zich waarschijnlijk amuseren in één van de vele leuke achtbanen. Voor de mensen die opzoek zijn naar adrenaline zijn er ook attracties zoals de Cobra deze attractie gaat drie keer na elkaar overkop; dat wordt gillen!

Natuurlijk moet ook Walibi maatregelen nemen. Ook in Walibi moet je je bezoek op voorhand reserveren, de restaurants zijn open onder de vorm van Takeaway, in de shops van het attractiepark gelden de regels die gelden voor de horeca in ons land en je moet natuurlijk ook een mondmasker dragen die je neus en mond bedekt.

Voor een dagticket in Walibi moet je €45 neerleggen voor een volwassene, €40 voor een kind dat tussen 1m en 1m40 groot is, een kind kleiner dan één meter mag gratis het park binnengaan.

Plopsaland De Panne

(c) Plopsa | Wienerwaltz

Plopsaland De Panne ligt natuurlijk in De Panne, vele mensen bezoeken het vakantiepark tijdens een trip aan de zee, maar je kan natuurlijk ook gewoon naar De Panne gaan om het attractiepark te bezoeken. Aangezien Plopsa van Gert Verhulst is en deze zakenman ook Studio 100 bezit vind je in het park allerlei attracties in het thema van Studio 100; zo kan je een ritje maken in de Anubis achtbaan, en kunnen de kids spelen in de Bumba speeltuin.

Ook Plopsaland De Panne neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook in dit park moet je reserveren voor je bezoek, een mondmasker dragen en aan social distancing doen. Ook zijn de gesloten ruimtes in het park niet toegankelijk.

De prijs van een Plopsaland De Panne dagticket is 48,50 euro voor volwassenen en kinderen groter dan 1m, 18 euro voor kinderen die groter zijn dan 85cm en kleiner dan 1m, kinderen die kleiner zijn dan 85cm mogen gratis binnen in Plopsaland De Panne.

Plopsa Indoor Hasselt

Aangezien Plopsa Indoor, indoor is mag het attractiepark voorlopig nog niet open. Maar aangezien de vaccinaties sneller en sneller gaan, kunnen we toch al eens vooruitblikken. Plopsa Indoor is een park dat zich vooral focust op gezinnen met kleinere kinderen, kinderen kunnen in het park allerlei dingen ervaren die “grote mensen” doen zoals met de auto rijden, en een brand blussen (dit is natuurlijk met kleine trage speelgoedwagens en het vuur is maar een simulatie).

Welke maatregelen het park zal moeten nemen wanneer het mag openen is dus nog niet duidelijk, dit zal afhangen van de verspreiding van het coronavirus op dat moment.

De prijs van een Plopsa Indoor ticket is €27,50 voor volwassenen en kinderen groter dan 1m, €13,50 euro voor kinderen die groter zijn dan 85cm en kleiner dan 1m, kinderen die kleiner zijn dan 85cm mogen gratis binnen in Plopsa Indoor.

Plopsa Station Antwerpen

Plopsa Station Antwerpen is een relatief nieuw pretpark gelegen in het station van Antwerpen, hiervoor was dit park Comics Station, maar nu is het overgenomen door de Plopsagroep.

Je kan ook naar ‘t Stad afzakken met deze lijst op zak: 34 tips om gratis te doen in Antwerpen.

Bobbejaanland

pretparken in belgië bobbejaanland
(c) Bobbejaanland | Rollercoaster Fury

Bobbejaanland is een attractiepark gelegen in Kasterlee, in het park vind je tal van attracties; voor de mensen die van avontuur houden is er de Fury, dit is een achtbaan waarin je een snelheid van 106,6 km/u haalt, maar voor diegenen die het liever iets rustiger hebben zijn er ook vele andere attracties.

In Bobbejaanland gelden de basis coronamaatregelen; 1,5m afstand houden, mondmasker dragen, etc. Ook moet je op voorhand reserveren.

Een dagticket in Bobbejaanland kost €45 voor volwassenen en kinderen groter dan 140cm en 42 euro voor kinderen groter dan één meter en kleiner dan 1,4m.

Boudewijn Seapark

Het Boudewijn Seapark is de laatste uit onze lijst van pretparken in België. Het attractiepark is gelegen in Brugge, Boudewijn Seapark biedt niet alleen voorstellingen, maar heeft ook 20 attracties buiten zoals de rollercoaster Orca Ride, de piratenboot Sancta Maria, of de reuzegrote speeltuinen.

Door het coronavirus zijn de gesloten ruimtes in het park niet geopend, ook moet je reserveren voor je bezoek. Natuurlijk mag je ook de basis coronamaatregelen niet vergeten; mondmasker dragen, afstand houden, etc.

Bij dit attractiepark maken we even een kanttekening. Niet iedereen is namelijk even blij met de manier waarop men er orka’s in gevangenschap houdt.

Voor een dagticket in het Boudewijn Seapark moet je 29,50 euro neerleggen voor volwassene en kinderen groter dan 1m, 27,50 euro voor een kind dat tussen de 85cm en 1m groot is, een kind kleiner dan 85cm mag gratis het park binnengaan.

In dit artikel staan affiliatie links. Dat wil zeggen dat we misschien een kleine commissie ontvangen als je iets koopt of boekt via een linkje op deze pagina. Uiteraard zonder extra kosten en moeite voor jou. Alle artikelen op Vetexbart zijn helemaal gratis te lezen, dus bedankt alvast om ons op deze manier te steunen.

Laat via onze socials weten welke pretparken in België jouw voorkeur krijgen!

Pin voor later

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.