Review: weekendje in een tiny house in de Ardennen

Gastbloggers Phoebe & Senne maakten kennis met een gloednieuw tiny houses park in de Ardennen.

6 min.

Laatste update 10 mei

Vetexbart werd uitgenodigd voor het openingsweekend van een nieuwe vestiging van Tiny Parks in de Belgische Ardennen. Gastbloggers Phoebe en Senne reden maar al te graag naar het park om alles als eerste uit te testen. Hier lees je hun verslag.

Splinternieuw tiny houses park

Bij onze aankomst viel ons meteen de unieke locatie op. Het park is gelegen aan een rivier, tussen de bergen in de prachtige natuur van Saint-Hubert. Hun terrein is heel ruim en is goed onderhouden. Je kan de auto gemakkelijk parkeren, dicht bij het huisje. Je kan in het park overnachten in verschillende tiny houses. Momenteel beschikt de organisatie over 24 goed uitgeruste huisjes en een aantal safaritenten met de mogelijkheid tot uitbreiding. Wij verbleven ook in één van de mini-huizen op wielen. We waren aangenaam verrast door de compacte indeling en hoe ruim zo’n tiny house eigenlijk wel is.

Bij het binnengaan van het huisje kom je meteen in een kleine living terecht met zetel en tafeltje. De living loopt verder in de keuken en uiteindelijk de badkamer. De keuken is compact en beschikt over alles wat je nodig hebt. Laden vol met bestek, borden, glazen en zelfs een vaatwasser, een fornuis en een koelkast met diepvriesvak. De keuken is slim ingericht met de vele opbergruimten en zelfs een kast die als tafel kan dienen. Door deze van de muur los te koppelen vormen de schappen een tafel.

Je hebt de mogelijkheid om met 4 personen in een huisje te slapen. De accommodatie beschikt over 2 slaapcompartimenten, namelijk een bed boven de keuken, toegankelijk met een trap, en een bed dat je kan uittrekken in de woonkamer. Er is ook airco en verwarming aanwezig wat handig kan zijn tijdens zowel de zomer als de winter.

Gezelligheid troef

In het park zelf heb je de mogelijkheid tot het uitoefenen van verschillende activiteiten zoals het huren van fietsen, een spelletje tafeltennis of heerlijk ontspannen in de sauna. Elke ochtend kan je ontbijten in het restaurant, lunchen of avondeten is ook een optie. Naast het restaurant heb je een klein tuintje waar je op het terras met een drankje kan ontspannen en genieten van het uitzicht aan de rivier. Elke avond wordt er ook een kampvuur aangestoken en kan je daar gezellig zitten.

Wij hebben een super weekend gehad en zijn blij dat we het concept van een tiny house van dicht bij hebben kunnen bekijken. Het was voor ons de eerste keer dat we in een tiny house hebben overnacht en we zouden dit meteen overdoen. Het is compact, modern en je beschikt over alles wat je nodig hebt. We hebben er ons alvast geen moment verveelt.

Phoebe & Senne

Wat in de buurt?

Wat hebben wij zelf gedaan? We zijn onze dag begonnen met een ontbijt in ons huis en zijn daarna naar het dorpje La Roche-en-Ardenne gegaan. Dat ligt op zo’n 25 minuten rijden van het park. Je kan hier gezellig iets drinken aan de rivier de Ourthe en het kasteel gaan bezoeken. Je hebt er ook een museum over de Tweede Wereldoorlog.

In de namiddag zijn we richting Bastenaken getrokken om daar het War Museum te ontdekken. Dit ligt op een half uur rijden van het park. Bastenaken heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog en dit zie je onderweg overal terug. In het museum word je door middel van een verhaal over een kind meegenomen door de verschillende perioden van de oorlog en krijg je een mooi beeld over hoe het er toen aan toe ging. Je kan naast het museum ook naar de Fox Holes gaan kijken. Deze zijn gelegen op enkele minuten rijden van het museum.

Verder zijn we nog brouwerij De la Lesse gaan bezoeken op aanraden van het park. Hier kan je hun lokale bier gaan proeven. Dit vonden we wat minder omdat het er niet zo gezellig was om er iets te drinken. In de avond zijn we terug gegaan naar ons huisje en hebben we zelf een maaltijd gekookt.

Volgens het park heb je nog verschillende andere activiteiten in de buurt. Je kan er prachtig gaan hiken en gaan fietsen. De Grotten van Hotton liggen ook in de streek en kan je combineren met een dierenpark. Verdere activiteiten zoals het Sport Wildtrails Basecamp in Jupille-sur-Ourthe, het Eurospace Center en het Domain Wirwart liggen ook niet zo ver.

Info en boekingen vind je hier.