Terhills Maasmechelen: natuur, avontuur en luxe op een steenworp

5 min.

Laatste update op 11 september door Bart

Wie staycation zegt kijkt vaak in de eerste plaats naar de populaire Vlaamse kust, kunststeden zoals Antwerpen of Gent of de groene Ardennen in Wallonië. Sinds ettelijke populaire televisiereeksen voor de prachtige Limburgse decors kozen werd ook deze regio -volledig terecht- gebombardeerd tot een van dé must see contreien van ons land. Zo worden de bloesemroutes de laatste jaren overbevolkt met Vespa-rijders en fietsen sportievelingen massaal door de bomen en door het water. Wij trokken de voorbije dagen naar Terhills in Maasmechelen en Dilsen-Stokkem, waar bezoekers zen en zonder zorgen van een mix van natuur, avontuur en shopping kunnen genieten.

Maasmechelen Connectera

Spectaculaire natuur

In Eisden – één van de Maasmechelse deelgemeenten – vind je een belangrijke toegangspoort tot het enige nationale park van België, Hoge Kempen. Terwijl fashionista’s etalages kunnen loeren in ’t gezellige Maasmechelen Village speelt er zich op enkele meters van de winkels heel wat natuurpracht af. Het merendeel van de shoppende bezoekers zag waarschijnlijk wel al eens in de verte de gigantische schachtbokken van de vroegere steenkoolmijn staan. Weinigen zijn zich ervan bewust dat ze het startpunt vormen van een bijzonder stukje natuur.

Je kan er kiezen uit 4 bewegwijzerde wandelingen die je leiden langs een verbluffend landschap van bergen en meren. Vanop de terril – een soort van berg die gevormd werd door afvalstenen uit de mijnbouw – kan je het mooiste panorama van Vlaanderen bewonderen. Het gebied bezoeken kan elke dag van het jaar.

Een ticket kost € 3 per persoon en een abonnement tot het einde van het jaar € 5 per persoon.

Avontuur op ‘t water

Wie zijn daguitstap of citytripje wat wil pimpen en uitbreiden met een dosis avontuur en adrenaline kan dat bij het Terhills cablepark. In het midden van het Limburgse groen vind je niet alleen een aquapark, maar ook een kabelbaan voor watersporters. Hier kan je onder begeleiding van monitoren een initiaties waterskiën of wakeboarden volgen.

Of misschien wil je gewoon liever je voeten op het droge houden en genieten van een cocktails op de beachbar? Dat kan natuurlijk ook.

Shop till you drop

‘Maasmechelen, da’s toch dat Limburgs shoppingparadijs?’, was mijn eerste reactie toen ik de eerste keer werd gevraagd om er eens op bezoek te komen. ‘Ja, klopt helemaal’, bevestigde het mailtje dat volgde. En dat is met zo’n honderd verschillende winkels en horecazaken helemaal niet overdreven. Je vindt er luxemerken zoals Armani en Karl Lagerfeld, je kan er op zoek naar nieuwe sportschoenen van Nike of PUMA of een kookpot van Le Creuset aanschaffen. En door de stevige outlet-prijzen vind je meestal erg goede deals. Winkelen in Maasmechelen Village kan 7 dagen op 7 en doe je trouwens bijna volledig in openlucht.

In Maasmechelen Village kan je ook een terrasje doen, een snelle lunch eten of zelfs uitgebreid tafelen. Wij kozen voor restaurant Giuliano, waar je de echte Italiaanse keuken proeft. Wij kozen voor de spaghetti alle vongole e scampi.

Overnachten in stijl

Logeren deden wij alvast in stijl in het prachtige viersterrenhotel Terhills. Het statige hotel ligt op wandelafstand van zowel de hoofdtoegangspoort van het nationaal park, Maasmechelen Village én het cablepark. Terhills Hotel heeft 59 luxueuze kamers met alle comfort en klasse. Het uithangbord is ongetwijfeld de fantastische tuin van het hotel, waardoor je je even de Zonnekoning waant wanneer je de gordijnen opentrekt ‘s morgens.

In de sfeervolle brasserie van het hotel kan je ‘s avonds terecht om je culinair te laten verwennen. Dat kan zowel à la carte of met een driegangenmenu in het weekend.

Wie zich tijdens zijn uitje extra wil ontspannen en tot rust komen kan dat trouwens ook bij Elaisa Wellness, een complex te midden van de natuur en niet ver van het hotel. Nog een leuke extra: naast het Terhills hotel ligt Euroscoop, een cinema.

Terhills praktisch

Maasmechelen heeft geen treinstation maar via het station van Genk kan je met bus 45 op een half uurtje naar de Terhills site rijden. Vanaf Hasselt Station kan dat in precies een uur.

Meer informatie over Terhills en zijn troeven vind je op deze website. Voor tips over Maasmechelen en de omgeving kan je in het toerisme kantoor rechtover het Terhills hotel terecht of hier.

Maasmechelen Connecterra

Deze trip kwam er in samenwerking met Terhills (€).

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.