© NYC & Company/Marley White
/

Do or don’t? Trump Tower in New York bezoeken

3 min.

Laatste update 3 januari

Op mijn blog kan je ondertussen al heel wat lezen over mijn lievelingsstad New York City. Zo schreef ik over de leukste wijken, de tofste hostels, lekkerste hotspots en maakte ik handige lijsten met gratis bezienswaardigsheden. Hoewel het eigenlijk maar één van de vele wolkenkrabbers is in New York, moet je misschien toch overwegen om bij je volgende reis naar The Big Apple ook een bezoek te brengen aan Trump Tower. Het 200 meter hoge gebouw langs Fifth Avenue symboliseert de glamour van de jaren ’80. Terwijl rijke Amerikanen in één van de peperdure appartementen verblijven, heeft Donald Trump er z’n penthouse.

Trump Tower het bezoeken waard?

7539776260_ce3355c85f_h

Enkele weetjes over Trump Tower

  • Je kan Trump Tower gewoon gratis bezoeken. Het zes verdiepingen hoge atrium, een soort van winkelcentrum, is dagelijks open van 08u tot 22u
  • Voor de bouw van het artium is zo’n 240 ton aan roze marmer uit Italië geïmporteerd
  • Op de tweede verdieping van de toren is er een Starbucks. Je hebt er ook flagship stores van sportmerk Nike en het Italiaanse modebedrijf Gucci
  • Ga met de roltrap van gepolijst brons naar boven en bekijk de lichtgevende en 25 meter hoge indoor waterval, net tegenover de ingang.
  • Alles Trump wat de klok slaat in het gebouw. Je hebt er onder meer een Trump Grill, Trump Café, Trump Bar en Trump Store. Een juweeltje van dochter Ivanka of een petje van The Donald himself nodig? Hier ben je op de goede plaats.
  • Michael Jackson woonde er een tijdje met Lisa Marie Presley. Onder de eigenaars van de appartementen bevinden zich momenteel onder andere Bruce Willis, Beyoncé en Jay Z.
(c) Foto: Dominik Dome
(c) Foto: Dominik Dome

Wat is het nu? Do or don’t?

Do. Omdat de locatie van Trump Tower (op 5th Avenue tussen 56th and 57th Street) erg centraal ligt in Midtown Manhattan. Je hebt in de onmiddellijke buurt waarschijnlijk nog wel enkele andere must sees die je op de planning kan zetten. En hey, het is ook echt wel de woning van niemand minder dan de vorige Amerikaanse president!

Don’t. Ben je slechts één dag in New York of vind je Donald Trump net als ik ook zo’n eikel? Blijf er dan gewoon weg. Zo speciaal is het ook weer niet. Want anders stond het hier al veel eerder tussen één van mijn favoriete lijstjes!

Vlieg naar de States aan de laagste tarieven en vind de beste hotelsdeals voor New York bij Connections.be, een 100% Belgisch bedrijf. Enkel een overnachting nodig? Check deze hotels dan.

Coverfoto: © NYC & Company/Marley White

Ga jij de volgende keer de Trump Tower bezoeken?

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.