Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Dit moet je zeker doen op Texel

We hadden onlangs drie goed gevulde dagen op Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland. Zo reden we het eiland zo’n 60 kilometer lang rond op een elektrische fiets, bezochten en beklommen we de vuurtoren, aten we er heerlijke streekproducten en gingen we samen met een gids op pad om vogels te spotten. Op Texel is er zoveel interessants en plezierig te doen dat je er probleemloos een week kan spenderen zonder je een moment te vervelen. Ik zet nog graag even twee andere must do’s waar we enorm van genoten hebben op een rijtje.

Ecomare

Ecomare ligt te midden van het nationale park Duinen van Texel en is in de eerste plaats een opvangplek voor zeehonden en vogels, maar je kan er verder ook rondwandelen in het museum over walvissen of het prachtige zeeaquarium verkennen. Buiten in de verschillende bassins zwemmen de zeehonden en bruinvissen vrolijk rond, en als bezoeker kan je de verzorgers enkele keren per dag de dieren eten zien geven. Een bezoekje aan Ecomare kost 12,50 euro voor volwassenen en is iedere cent meer dan waard.

doen op texel ecomare

Ecomare, Ruijslaan 92 in De Koog op Texel | website

TX35 De Zeester

Het hele jaar door kan je met de TX35 De Zeester op de Waddenzee garnalen vissen. Wij gingen mee voor een twee uur durende tocht waar we ook zeehonden konden spotten op een zandbank. De zeeman vertelde ons wat er allemaal komt kijken bij het vissen naar garnalen terwijl ze voor onze ogen werden gesorteerd en gekookt aan boord van het schip. De Zeester vertrekt dagelijks (niet op zondag) vanuit de haven in Oudeschild met afvaarten om 10u30 en 14u00 (winter om 12u). Voor 11 euro per persoon kan je ter plaatse een ticketje kopen.

doen op texel vissersboot

TX35 De Zeester, Haven Oudeschild | post@zeestertx35.nl

Centraal hotel op Texel

Waardering: 3.5 uit 5.

Onze score (prijs/kwaliteit)

Wie van plan is het Nederlandse Waddeneiland Texel te bezoeken heeft overnachtingsmogelijkheden te over. Van een bed in een leuke B&B, met het gezin in een vakantiehuisje of chalet of wat dacht je van een kampeerplaats bij de boer? Wij mochten tijdens ons verblijf logeren in het leuke Fletcher Hotel de Cooghen. Het eenvoudige, maar nette driesterrenhotel ligt in het centrum van de badplaats De Koog en is omgeven door souvenirwinkels, restaurants en gezellige terrasjes en bevindt zich op loopafstand van het strand, het bos en de duinen.

Booking.com

Wie overnacht in het hotel kan ’s morgens niet enkel heerlijk ontbijten in het naastgelegen restaurant, maar er is ook een optie om er te dineren. Zo kregen wij iedere avond een lekkere driegangenmenu voorgeschoteld.

Zijn jullie ook zo gek van Texel? Laat me jouw favorieten weten!


Kijk ook eens naar dit:


ReizenReizen

4 reacties

  • Dat garnalen vissen heb ik ooit in een ver verleden gedaan toen ik met mijn basisschool klas naar Texel ging. Ik kan me er vooral nog van herinneren dat de garnalen flink stonken toen we ze na twee dagen nog niet hadden opgegeten hahaha

    • Oei 🙂 Ja de visser heeft enkele keren duidelijk gezegd dat ze de dag zelf moesten opgegeten worden want zo vers zitter er nog geen bewaarmiddelen op! Haha, dat hebben we dan maar gedaan ook!

  • Bij Ecomare ben ik geweest, maar de tocht met de zeilboot klinkt ook erggg leuk. Die onthoud ik voor een volgend bezoekje!

    • Leuk hé, Ecomare! Ja die boot was wel de max, zeker omdat we nog wat zeehonden konden spotten die rustig lagen te zonnen 😀

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!