2x absoluut doen op Texel

We hadden onlangs drie goed gevulde dagen op Texel zoals je in dit fotoverslagje kan zien. Zo reden we het eiland zo’n 60 kilometer rond op een elektrische fiets, bezochten en beklommen we de vuurtoren, aten er heerlijke streekproducten en gingen samen met een gids op pad om vogels te spotten. Op Texel is er zoveel interessants en fun te doen dat je er probleemloos een week kan spenderen zonder je een moment te vervelen. Ik zet nog graag even twee andere must-do’s waar we enorm van genoten op een rijtje!

Ecomare

Ecomare ligt te midden van het nationale park Duinen van Texel en is in de eerste plaats een opvangplek voor zeehonden en vogels, maar je kan er verder ook rondwandelen in het museum over walvissen of het prachtige zeeaquarium verkennen. Buiten in de verschillende bassins zwemmen de zeehonden en bruinvissen vrolijk rond, en als bezoeker kan je de verzorgers enkele keren per dag de dieren eten zien geven. Een bezoekje aan Ecomare kost 12,50 euro voor volwassenen en is iedere cent meer dan waard.

Ecomare, Ruijslaan 92 in De Koog op Texel | website

texel10

Bekijk hier een kort filmpje op mijn Instagram pagina.

TX35 De Zeester

Het hele jaar door kan je met de TX35 De Zeester op de Waddenzee garnalen vissen. Wij gingen mee voor een twee uur durende tocht waar we ook zeehonden konden spotten op een zandbank. De zeeman vertelde ons wat er allemaal komt kijken bij het vissen naar garnalen terwijl ze voor onze ogen werden gesorteerd en gekookt aan boord van het schip. De Zeester vertrekt dagelijks (niet op zondag) vanuit de haven in Oudeschild met afvaarten om 10u30 en 14u00 (winter om 12u). Voor 11 euro per persoon kan je ter plaatse een ticketje kopen.

TX35 De Zeester, Haven Oudeschild | post@zeestertx35.nl

texel16

Bekijk hier een kort filmpje op mijn Instagram pagina.

E[button link=”https://www.texel.net/”]Extra info over Texel[/button]

NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €5994 reacties

  • Dat garnalen vissen heb ik ooit in een ver verleden gedaan toen ik met mijn basisschool klas naar Texel ging. Ik kan me er vooral nog van herinneren dat de garnalen flink stonken toen we ze na twee dagen nog niet hadden opgegeten hahaha

    • Oei 🙂 Ja de visser heeft enkele keren duidelijk gezegd dat ze de dag zelf moesten opgegeten worden want zo vers zitter er nog geen bewaarmiddelen op! Haha, dat hebben we dan maar gedaan ook!

  • Bij Ecomare ben ik geweest, maar de tocht met de zeilboot klinkt ook erggg leuk. Die onthoud ik voor een volgend bezoekje!

    • Leuk hé, Ecomare! Ja die boot was wel de max, zeker omdat we nog wat zeehonden konden spotten die rustig lagen te zonnen 😀

Geef een reactie