5 x heerlijk eten en drinken in Marrakech

De Marokkaanse keuken is echt super, dat kon ik zelf vaststellen tijdens mijn bezoek aan Marrakech! Een lekker kruidig stoofpotje, couscous bij een groenteschotel of typisch bladerdeeggerechtje met kip? Ik som in deze blogpost mijn favoriete eetadressen in de stad op.

Café Majorelle

In de binnentuin van Café Majorelle, een restaurant dat deel uitmaakt van de Tuinen van Majorelle koos ik voor een sapje met sinaas, wortel, banaan en munt (60 dirham). Daarna namen we en een tajine, ik eentje met typische gehaktballetjes en ei. Voor 110 dirham mocht mijn portie wel iets groter.

Avenue Yarcob El Mansour, Marrakech

Terrasse des epices


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

Je kan ook een bezoek brengen aan La Terrasse des Epices, een verborgen parel en een begrip in Marrakech bij toeristen. Hoog boven de souks en de straten van de stad kan je genieten van een lekkere tajine. Ik nam er ééntje met rundvlees, vijgen en couscous (130 dirham, ongeveer 12 euro). Een kannetje muntthee kost je 15 dirham.

Marrakechfood7

15 Souk Charifia Sidi Abdellaziz, Dar el Bacha, Marrakech

Maison de la photographie

De toegang voor dit museum is 40 dirham. Voor een dagmenu betaal je bovenaan op het terras 100 dirham, een tajine kost je zo’n 60 dirham en een frisdrank 12 dirham. Je hebt er een prachtig uitzicht over de stad.

Marrakechfood4

46 Rue Souk Ahal Fassi, kaat Ben Nahid, Marrakech

Café des epices

Kies een gezellig tafeltje uit en geniet van een kannetje verse muntthee op het dakterras van Café des epices. Ga tegen valavond en aanschouw er de romantische zonsondergang over de stad. Op en rond het pleintje onderaan vind je tientallen kraampjes met de beste kruiden, thees en oliën terug. Afdingen is ook hier de boodschap!

75 Rahba Lakdima, Medina, Marrakech

Azar

Azar is een heerlijk restaurant, maar wel met een iets duurder prijskaartje. Het ligt in tegenstelling tot de andere plaatsen in deze lijst niet in de medina, maar wel in het nieuwe deel van Marrakech. ‘s Avonds komt de plaats helemaal tot leven met buikdanseressen en andere live performances. Fijne oriëntaalse keuken.

Rue de Yougoslavie, Guéliz, Marrakech

Praktisch

Ik deed deze reis met een vriend na een samenwerking met TUI fly. Ze vliegen zo’n drie keer per week vanuit Brussel naar de luchthaven van Marrakech. Ze doen dat op sommige dagen met een tussenlanding in Agadir tijdens de heenvlucht. De vliegtijd bedraagt zo’n 4 uur.

lat design 1014

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img