/

5 x heerlijk eten en drinken in Marrakech

3 min.

Laatste update op 4 januari door Bart

Eten en drinken in Marrakech? De Marokkaanse keuken is echt super lekker, dat kon ik zelf vaststellen tijdens mijn bezoek aan de stad! Een lekker kruidig stoofpotje, couscous bij een groenteschotel of typisch bladerdeeggerechtje met kip? Ik som in deze blogpost mijn favoriete eetadressen in de stad op.

Eten en drinken in Marrakech

Café Majorelle

In de binnentuin van Café Majorelle, een restaurant dat deel uitmaakt van de Tuinen van Majorelle koos ik voor een sapje met sinaas, wortel, banaan en munt (70 dirham). Daarna namen we en een tajine, ik eentje met typische gehaktballetjes en ei. Voor 120 dirham mocht mijn portie wel iets groter.

Avenue Yarcob El Mansour, Marrakech

Terrasse des epices

Je kan ook een bezoek brengen aan La Terrasse des Epices, een verborgen parel en een begrip in Marrakech bij toeristen. Hoog boven de souks en de straten van de stad kan je genieten van een lekkere tajine. Ik nam er ééntje met rundvlees, vijgen en couscous (140 dirham). Een kannetje muntthee kost je 20 dirham.

15 Souk Charifia Sidi Abdellaziz, Dar el Bacha, Marrakech

Maison de la photographie

De toegang voor dit museum is 50 dirham. Voor een dagmenu betaal je bovenaan op het terras 120 dirham, een tajine kost je zo’n 70 dirham en een frisdrank 15 dirham. Je hebt er een prachtig uitzicht over de stad.

46 Rue Souk Ahal Fassi, kaat Ben Nahid, Marrakech

Café des epices

Kies een gezellig tafeltje uit en geniet van een kannetje verse muntthee op het dakterras van Café des epices. Ga tegen valavond en aanschouw er de romantische zonsondergang over de stad. Op en rond het pleintje onderaan vind je tientallen kraampjes met de beste kruiden, thees en oliën terug. Afdingen is ook hier de boodschap!

75 Rahba Lakdima, Medina, Marrakech

Azar

Azar is een heerlijk restaurant, maar wel met een iets duurder prijskaartje. Het ligt in tegenstelling tot de andere plaatsen in deze lijst niet in de medina, maar wel in het nieuwe deel van Marrakech. ‘s Avonds komt de plaats helemaal tot leven met buikdanseressen en andere live performances. Fijne oriëntaalse keuken.

Rue de Yougoslavie, Guéliz, Marrakech

Eten en drinken in Marrakech praktisch

Ik deed deze reis met TUI fly. Ze vliegen zo’n drie keer per week vanuit Brussel naar de luchthaven van Marrakech.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.