5 x eten en drinken in het Afrikaanse Gambia

3 min.

Laatste update op 4 januari door Bart

Eten en drinken in Gambia: Gambia is niet alleen een gegarandeerde zonbestemming het ganse jaar door; het kleinste land van het Afrikaanse continent staat ook bekend om zijn heerlijke authentieke keuken. Terwijl kip, vis en rijst er de hoofdingrediënten zijn van enkele typische Oost-Afrikaanse gerechten, vind je er ook een lekker internationaal aanbod terug. Ik zet voor jullie graag mijn persoonlijke favorieten op een rijtje!

Eten en drinken in Gambia

Africa Queen Restaurant

Wanneer je in Gambia bent is de kans groot dat je hotel in de buurt van de Senegambia Strip in Kololi ligt, het meest toeristische deel van het land. Bij het Africa Queen Restaurant vind je de lekkerste lokale gerechten voor een correcte prijs. Probeer er zeker één van de aanraders van het huis geserveerd op sizzling plates, een gloeihete ijzeren plaat. Smullen maar!

eten en drinken in gambia

Africa Queen Restaurant, Senegambia, Kololi, Gambia

Ali Baba Restaurant & Garden

Ali Baba Restaurant & Garden, ook op de Senegambia Strip, is een eenvoudig maar erg lekkere taverne met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Je vindt hier niet alleen een internationaal aanbod aan pizza’s, pasta’s of steaks terug, maar ook de typische Gambiaanse gerechten. Hier eet je de lekkerste (en goedkoopste) Chicken Yassa uit de buurt. Iedere avond is er trouwens live-muziek op het terras.

Ali Baba Restaurant & Garden, Senegambia, Kololi, Gambia

Lamin Lodge

Lamin Lodge is een absolute must do wanneer je in Gambia bent. Het idyllische restaurant is helemaal opgetrokken uit hout en palen, zwevend boven de Gambia Rivier. Je kan hier lekkere, verse vis eten terwijl je geniet van het uitzicht op de mangroves. Let wel goed op je bezittingen want je krijgt hier sowieso bezoek van enkele niet al te vriendelijke apen.

Lamin Lodge, Lamin, Gambia

Rainbow Beach Bar

Op het paradijselijke witte zandstrand van Sanyang kan je gerust een halve dag of meer spenderen. Je kan lekkere cocktails drinken aan de Rainbow Beach Bar of goedkope snacks eten in het restaurant met een prachtig zicht op het strand en de ondergaande zon. Bezoek zeker het vissersdorpje dat op wandelafstand ligt of kom op een zondag. Dan vinden hier populaire worsteltornooien plaats.

eten en drinken in Gambia strand

Rainbow Beach Bar, Sanyang, Gambia

Senegambia Beach Hotel

Bezoek de tuinen van het Senegambia Beach Hotel en kies voor een vers sapje of een verfrissende JulBrew, het enige lokaal gebrouwen bier van Gambia. Misschien word je er wel verrast door de tientallen gieren die rondzwerven in de plantentuin of bots je tegen één van de twee gigantische leguanen die er hun thuis hebben gevonden. Van hieruit neem je ook gemakkelijk een duik in zee.

Senegambia Beach Hotel, Kololi, Gambia

Zou jij gaan eten of drinken in één van deze restaurants in Gambia?

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.