Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Dit is de beste hostel in New York City

New York, daar waar ik het liefste ben! Alleen jammer dat de hotels in the Big Apple steeds zo duur zijn. Daarom kies ik regelmatig voor een verblijf bij The Local NY: sowieso de beste hostel in New York City. 

Mijn favoriet: de beste hostel in New York

In stadsdeel Queens

De hostel ligt in Queens en heeft een metrostation (Court Sq.) op zo’n 400 meter afstand. Een kort ritje van 20 minuten brengt je al naar Times Square of Grand Central. Van daaruit kan je dan weer gemakkelijk heel Manhattan ontdekken.

The Local NY

Na de vlotte check-in toont men je de openbare ruimtes van de hostel. Naast een eenvoudige en moderne keuken waar je zelf je eten kan klaarmaken (en opeten) is er een leuke zitruimte met spelletjes, boeken én plaats genoeg om je daguitstapjes te plannen. Er is overal gratis wifi en er staan een 5-tal computers waarop je kan surfen of je foto’s kan uploaden.

beste hostel in new york panorama
Een mooi panorama vanaf het dakterras.

Leuke extra: deze hostel heeft een cool dakterras, wat vooral in de zomer een enorme aanwinst is. Je ziet er recht op de skyline van Manhattan.

De hostel beschikt over een eigen café waar het gezellig is met verschillende activiteiten en optredens ’s avonds. Je krijgt zelfs een welkomstdrankje bij aankomst. Het personeel in The Local is zeer vriendelijk en staat je graag bij als je informatie nodig hebt over metroverbindingen of restaurantjes in de buurt.

De kamers

The Local NY heeft verschillende kamertypes. Ik kies meestal voor een slaapplaats met 4 of 6 bedden. De kamer is klein (je bent in NYC, wanneer ben je in godsnaam op die kamer?) maar ze is fris en praktisch ingericht met twee of drie stapelbedden. Voor iedere gast is er een locker voor het opbergen van je spullen.

beste hostel in new york
Erg praktisch ingerichte kamers.

Pluspunt voor deze hostel is het toilet én douche op de kamer, al kan je ook kiezen voor de badkamers op de gang. Als je te lang moet wachten op een kamergenoot en geen tijd over hebt bijvoorbeeld.

Ontbijten

Ontbijten kan je niet in The Local, maar op zo’n 100 meter is er Aunt Rosie’s. Da’s een traditionele diner waar je spotgoedkoop voor verschillende breakfast opties kan kiezen.

beste hostel in new york queens
Ontbijten in een filmdecor.

De beste hostel in New York praktisch

Voor zes nachten in deze hostel betaalde ik de laatste keer iets meer dan 55 euro per nacht. Met een metrokaart geraakt je bovendien gemakkelijk en goedkoop in Manhattan.

Waar zou jij graag verblijven tijdens een vakantie in New York?


ReizenReizen

2 reacties

  • Hi Bart

    Ik ga voor de eerste keer 5 dagen naar New York. The Local Hostel spreekt me wel aan. Alleen ben ik wat bang voor de afstand en om terug te gaan ’s avonds met de subway. Valt dat goed te doen of is het leuker om ergens Midtown te verblijven rond Herald Square?

    • Hoi, thx voor je bericht. The Local is een super hostel, mijn favoriet. Er ligt een subway station op ongeveer 2 a 300 meter. Je gaat bv rechtstreeks naar Central Park in een dik kwartier. NYC is groot dus je moet vaak tien tot twintig minuten met de metro rijden van de ene naar de andere bestemming, ook al zit je enkel op Manhattan. Het is zeker niet onveiliger dan elders rondom de hostel. Als je nog andere specifieke vragen hebt kan je me altijd een mailtje sturen. Veel plezier alvast!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!