Brooklyn Brigde New York
/

NYC on a budget: 2 x uitstekende hostels in New York

5 min.

Laatste update op 3 januari door Bart

New York City is en blijft een absolute top bestemming bij duizenden Belgen en Nederlanders. The City That Never Sleeps ontvangt dan ook jaarlijks zo’n 12 miljoen internationale bezoekers! Wie NYC zegt denkt vaak meteen aan iconische plaatsen zoals Central Park, Ground Zero of Brooklyn Bridge, maar jammer genoeg is The Big Apple net zo wereldberoemd voor de peperdure prijzen van de hotelkamers in de stad. Een mythe die niet helemaal uit de lucht is gegrepen zo blijkt, want vorig jaar telde je gemiddeld nog 300 dollar neer voor een kamer in New York.

De budget reizigers die plannen maken om het prachtige NYC een bezoek te brengen – maar die wat krap bij kas zitten – moeten echter niet wanhopen of zich beginnen af te vragen hoe (on)comfortabel het is om enkele dagen onder een brug te slapen. Net zoals in andere steden heeft ook New York een behoorlijk aantal hostels her en der verspreidt over de verschillende boroughs. Zelf logeerde ik slechts een aantal keer echt ‘op hotel’ in de stad. Alle andere keren sliep ik gratis bij verschillende coole couchsurfers of koos ik voor de goedkope(re) optie van een hostel. Ik zet mijn persoonlijke top 3 op een rijtje.

Tip: vlieg naar de States aan de laagste tarieven en vind de beste hotelsdeals voor New York bij Connections.be, een 100% Belgisch bedrijf.

Hostels in New York: mijn persoonlijke top 3

The Local NYC, Queens

Dit hostel is wat mij betreft sowieso het allerbeste hostel in New York, en misschien wel het beste waar ik tot nu toe verbleef wereldwijd. The Local NYC ligt niet in Manhattan, maar wel in Long Island City in het stadsdeel Queens. Laat dit je echter niet afschrikken hier een bed te boeken! Met de metro sta je al in een kwartier op Times Square.

Ik koos er voor een bed op een frisse en praktisch ingerichte vierpersoonskamer. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met apart toilet én douche (er zijn er ook apart op iedere gang). Je bagage kan je opbergen in een grote kast die je kan vast maken met een slotje dat je meekrijgt aan de balie.

Naast een moderne keuken is er een ruime gezamenlijke zithoek met computers, wifi, boeken, spelletjes en flatscreen. Je vindt er ook een drank- en snoepautomaat, maar The Local heeft eveneens een super gezellige bar waar je lokale bieren of lekkere cocktails kan proeven. Helemaal fantastisch wordt het boven op het dak waar je een panoramisch uitzicht hebt over de skyline van Manhattan.

Boek een bed in The Local NY.

HI NYC Hostel, Manhattan

HI NYC is onderdeel van het internationale netwerk Hostelling International dat wereldwijd zo’n 4000 jeugdherbergen op de ledenlijst heeft staan. Deze knappe hostel ligt in de Upper West Side in Manhattan en op de hoek van de bekende Amsterdam Avenue en 103rd Street. Na enkele minuten stappen sta je al in Central Park en ook Broadway is makkelijk op wandelafstand te bereiken. Vlakbij is er een metrostation dat je snel up- en downtown brengt.

Tijdens mijn verblijf heerste er een geweldige atmosfeer in de jeugdherberg. Er is een gezellige bar waar je ook snacks kan bestellen, enkele leuk ingerichte gezamenlijke ruimtes en een keuken. Wifi is er gratis in het hele gebouw.  Alle kamers zijn hier extreem netjes en het personeel is er stuk voor stuk erg vriendelijk. Je ziet van ver dat deze hostel goed gemanaged wordt want de organisatie is top.

Ik betaalde er €51 euro per dag voor een bed op een kamer met 4 bedden. Reken daar ook nog de verplichte tax bij van 14,50%. Je kan er ‘s morgens trouwens een lekker, basic ontbijt krijgen.

Boek een bed in HI New York.

Sliep jij al eens in één van bovenstaande hostels? Of misschien heb jij nog een andere favoriet! Laat het me zeker weten.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.