Fietszoektocht (1) in Meerhout: ne ferremen toer van hot nor haar

7 min.

Laatste update 17 april

Meerhout is -zoals bij uitbreiding heel de Antwerpse Kempen- de ideale plaats om te fietsen. Daarom boksten we na onze exclusieve fotowandelzoektochten ook de eerste fietszoektocht in elkaar. De rit brengt je langs de mooiste Merretse natuur, en komt zowel voorbij het centrum, de Berg als Zittaart.

Corona-update!
Bescherm jezelf & je dierbaren met deze simpele tips:
Was je handen met zeep, nies & hoest in een papieren zakdoek of bedek tenminste je neus en mond.
– Ben je ziek? Blijf gewoon thuis en bel de dokter.
Schud geen handen!
– Hou, ook bij het wandelen in openlucht, genoeg afstand.
-Laat je gezond verstand spreken: wandel alleen, in gezinsverband of met maximum 4. Hou genoeg afstand.

Volg Vetexbart en mis geen enkel bericht!


Ne ferremen toer van hot nor haar – fietstocht 1
Startpunt: Kiosk op de markt in Meerhout
Eindpunt: Watermolen – Grote Netewoud
Duur: ongeveer 1,5 à 2 uur
Afstand: circa 20,9 kilometer
Parcours: eenvoudig en vlak

Andere beschikbare tochten: wandelzoektocht 1 & wandelzoektocht 2

Werkwijze

Volg de richtingaanwijzingen zoals ze hieronder staan omschreven. Tijdens je fietstocht kom je 17 plaatsen tegen waarvan een foto is genomen. Het is de bedoeling dat jullie de 17 foto’s in volgorde van verschijning plaatsen. Iedere foto krijgt hieronder een eigen nummer mee. Wie de correcte volgorde invult onderaan maakt kans op een cadeaucheque van een Meerhoutse handelaar of deze bon (wisselt iedere maand). Iedere maand tot en met september wordt er 1 cheque verloot. Volg ons op Facebook zodat jullie de nieuwe zoektochten en winnaars zeker niet missen.

Het startpunt van de eerste fietstocht ligt op de Meerhoutse Markt.

De te volgen route

Je kan deze fietstocht maken met je smartphone (opgelet!), maar je kan de rit en de foto’s ook downloaden in een afdrukbare PDF met kaartje (4 pagina’s).

Start: Marktplein in Meerhout

We starten op de Markt van Meerhout. We rijden het steegje in langs frituur Monique en eenmaal op de Goorstraat aangekomen draaien we rechts en daarna meteen links het Molenveld in. Na een 100-tal meter rijden we links in de Oud-Strijderstraat. Op het T-punt slaan we linksaf waarna we de zandweg volgen tot het kruispuntje. Draai rechts en blijf rechtdoor rijden tot aan het grasveld. Hier slaan we links en na enkele meters gaan we rechts tot aan de Monseigneur Cruysberghslaan.

Die straat steken we over en vervolgen we tot aan de Watermolen die we links van ons laten liggen. Passeer het bruggetje en hou rechts aan. Op de eerstvolgende splitsing draaien we links tot we op de straat Lil belanden. Fiets naar rechts en passeer het Sint-Elisabethkapelletje via de Brigandstraat en sla de eerste straat links af. Je komt opnieuw op Lil terecht. Rijd verder tot aan de Mazda garage, waar je net voordien het doodlopende straatje inslaat tot de drukke Molsebaan.

Steek voorzichtig over en vervolg de straat Hoevendijk voor een hele tijd tot aan de achterkant van de Monnikerhoeve waar je ook een bruggetje passeert. Draai rechts en rijd ook het volgende bruggetje over aan de rechterkant. Je rijdt nu op de Smissestraat. Deze zandweg volg je tot de splitsing met Kruisweg. Die weg volg je dan weer tot het volgende bruggetje dat je eveneens oversteekt. Rijd verder over Kruiswacht  tot je aan je linkerzijde opnieuw een brug ziet. Rijd over de brug en hou rechts aan tot je de drukke Meerhoutseweg/Heikant oversteekt.

Draai meteen rechts De Hutten in en ga vervolgens links. Volg de zandweg -steek de Lijsterstraat over- tot op het Gebergte. Hier draai je rechts tot je links kan afdraaien in de Wipstraat. Fiets rechts via de Alvinnenberg tot aan de Bredestraat. Draai linksaf tot aan de Kiezel. Onderweg kom je voorbij taverne De Luihoeve.

Op de Kiezel steek je voorzichtig over en draai je links. Na enkele tientallen meters rijd je rechts de Heideweg in tot op de weg Hesemeer. Hier ga je links tot je aan je linkerzijde de Weidestraat kan inslaan. Op het T-punt draai je rechts Hesemeer op, een straat die je volgt tot je via de Moenstraat opnieuw op de Kiezel komt.

Die straat steek je over tot op het kruispunt aan de elektriciteitscabine. Je blijft rechtdoor rijden via de Engstraat tot het kruispunt aan het kapelletje. Daar sla je rechtsaf -voorbij de speeltuin- tot je op de Bevrijdingslaan aankomt. Steek die drukke straat over en fiets via Breepoel altijd rechtdoor tot aan het kapelletje OLV van Zeven Weeën. Ga rechts de Oude-Vorstsebaan in. Eenmaal op Genebroek aangekomen draai je links en rijd je verder tot aan de rotonde. Die steek je vervolgens over om zo de straat Borgerhout op te rijden tot aan de Gestelsesteenweg.

Steek de Gestelsesteenweg over en rijd via Halfweg door tot het kruispunt met Bokkenrode. Hier draai je links en fiets je verder tot de Olmsebaan. Steeks de Olmsebaan over en rijd rechtdoor tot het eerste kruispunt. Hier sla je rechts de Heesterweg in. Volg de straat tot het T-punt waar je linksaf slaat op Rooiaarde. Volg de straat ook na een scherpe bocht naar links tot je een honderdtal meter verder via een zandweg rechtsaf kan. Volg de zandweg tot voor de Nete. Volg de beek mee voor een 800 meter. Op de eerste splitsing volg je de weg met de Grote Nete links van je tot aan het eindpunt: de Watermolen.

Einde: Watermolen aan het Grote Netewoud

Hier stopt de fotozoektocht.

De 17 foto’s in willekeurige volgorde

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
Foto 8
Foto 9
Foto 10
Foto 11
Foto 12
Foto 13
Foto 14
Foto 15
Foto 16
Foto 17

Antwoorden

Wie de juiste volgorde invult maakt iedere maand kans op een cadeaucheque van een Meerhoutse handelaar. Als je de gegevens invult laten we je op de volgende pagina ook weten of je combinatie correct was!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.