Wandelzoektocht (2) in Meerhout: van Gestel de Berg op

5 min.

Laatste update op 18 april door

Onze eerste fotowandelzoektocht neemt je vooral mee doorheen Meerhout-Centrum. Nu is het –in zoektocht 2– de beurt aan de gehuchten Gestel en Berg. We sturen je graag langs beekjes, bospaadjes en weidse velden. Kortweg, geniet van de prachtige Meerhoutse omgeving.

Corona-update!
Bescherm jezelf & je dierbaren met deze simpele tips:
Was je handen met zeep, nies & hoest in een papieren zakdoek of bedek tenminste je neus en mond.
– Ben je ziek? Blijf gewoon thuis en bel de dokter.
Schud geen handen!
– Hou, ook bij het wandelen in openlucht, genoeg afstand.
-Laat je gezond verstand spreken: wandel alleen, in gezinsverband of met maximum 4. Hou genoeg afstand.

Volg Vetexbart en mis geen enkel bericht!


Van Gestel de Berg op – wandeling 2
Startpunt: Kruispunt Vlessenhoeve, Meerhout-Gestel
Eindpunt:
Prinskensmolen, Meerhout-Berg
Duur:
ongeveer 2 à 2,5 uur
Afstand:
circa 9,2 kilometer
Parcours:
eenvoudig, maar niet geschikt voor rolstoelen.

Andere beschikbare tochten: wandelzoektocht 1 & fietszoektocht 1

Opgelet: deze wandeling heeft een andere start- en aankomstplaats. We doen dit om te vermijden dat mensen in corona-tijden met de auto komen. We zullen van deze wandeling een lusvormige route maken als de corona-beperkingen voorbij zijn.

Werkwijze

Volg de richtingaanwijzingen zoals ze hieronder staan omschreven. Tijdens je wandeling kom je 14 plaatsen tegen waarvan een foto is genomen. Het is de bedoeling dat jullie de 14 foto’s in volgorde van verschijning plaatsen. Iedere foto krijgt hieronder een eigen nummer mee. Wie de correcte volgorde invult onderaan maakt kans op een cadeaucheque van een Meerhoutse handelaar of deze bon (wisselt iedere maand). Iedere maand tot en met september wordt er 1 cheque verloot. Volg ons op Facebook zodat jullie de nieuwe zoektochten en winnaars zeker niet missen.

De tweede fotowandelzoektocht beginnen we aan De Vlessenhoeve in Meerhout-Gestel.

De te volgen route

Je kan deze wandeling maken met je smartphone in de hand, maar je kan de wandeling en foto’s ook downloaden in een afdrukbare PDF met kaartje (3 pagina’s).

Start: Vlessenhoeve, Meerhout-Gestel

Voor de start van deze tweede fotowandelzoektocht moeten we in het gehucht Gestel zijn. We starten onze tocht vanaf de parking van de Vlessenhoeve op de Oude Baan. Als we van de parking afkomen wandelen we rechts de Hovesteenseweg op (in de richting van de Dreef dus en niet in de richting van de Gestelsesteenweg). We gaan door tot de Lemmenshoefstraat waarna we zo’n 100 meter verderop rechts een zandweg indraaien (volg afgespannen weide). We volgen die weg tot we op de splitsing naar links gaan, voorbij een elektriciteitscabine. Wandel door tot je aan je linkerzijde een bospad ziet, daar gaan we in tot aan een T-punt. Hier slaan we rechts en volgen we de bosweg tot we op de Lemmenshoefstraat komen.

Op de Lemmenshoefstraat draaien we links af voor een kort stukje tot we vervolgens aan de rechterzijde Schepenenbroek indraaien. We wandelen een heel stuk verder in deze straat tot we bij de Haagstraat zijn aangekomen. Hier gaan we rechts en daarna onmiddellijk links de Bremstraat in (kijk op het kaartje in de PDF-als dit onduidelijk is).

We komen op de drukke Olmsebaan. Die steken we voorzichtig over waarna we een stukje naar rechts wandelen totdat we bij de Weversstraat zijn. We wandelen die betonnen straat ten einde en vervolgens draaien we links een nieuwe bosweg in voor het laatste stuk van onze fotozoektocht.

We volgen de zandweg tot we op een splitsing komen. Wandel rechts verder tot je een brug ziet over de Grote Nete. Steek de brug niet over, maar blijf wandelen tot je op een nieuw T-punt komt. Hier ga je linksaf tot je de straat Rooiaarde bereikt. Je draait rechts en volgt de weg tot je rechts de Hoogstraat inslaat. Voor het kerkplein draai je links en daarna rechts. Je komt aan de voorkant van de kerk. Uiteindelijk wandel je voorbij feestzaal De Kapel de Sint-Jozeflaan in tot op de Olmsebaan. Hier steek je voorzichtig de straat over en draai je rechts. Wandel even verder tot je links de straat Eindeke kan inslaan. Wat verderop zie je de Prinskensmolen, de finish van deze zoektocht.

Einde: Prinskensmolen, Meerhout-Berg

Toegegeven, hij zag er ooit beter uit, onze Prinskensmolen. We zijn op het einde van de fotowandelzoektocht aangekomen. Vergeet niet je combinaties door te geven.

De 14 foto’s in willekeurige volgorde

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
Foto 8
Foto 9
Foto 10
Foto 11
Foto 12
Foto 13
Foto 14

Antwoorden

Wie de juiste volgorde invult maakt iedere maand kans op een cadeaucheque van een Meerhoutse handelaar. Als je de gegevens invult laten we je ook weten of je combinatie correct was, dat zie je meteen op de volgende pagina!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.