Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Wandelzoektocht (1) in Meerhout: tussen velden en bossen

De lente is gearriveerd en we hebben allemaal dringend wat frisse lucht nodig. Wij stippelden voor jullie enkele fijne fotowandelzoektochten uit doorheen Meerhout. Hier vind je de eerste. Trek je stapschoenen aan en go!

Corona-update!
Bescherm jezelf & je dierbaren met deze simpele tips:
Was je handen met zeep, nies & hoest in een papieren zakdoek of bedek tenminste je neus en mond.
– Ben je ziek? Blijf gewoon thuis en bel de dokter. Ga niet naar de praktijk of het ziekenhuis.
Schud geen handen!
– Hou, ook bij het wandelen in openlucht, genoeg afstand.
-Laat je gezond verstand spreken: wandel alleen, in gezinsverband of met maximum 2 vrienden. Hou 1,5 meter afstand.

Volg Vetexbart en mis geen enkel bericht!


Tussen velden en Bossen – wandeling 1
Startpunt: Pomp op de berg, Weversberg
Eindpunt: WZC De Berk, Gasthuisstraat
Duur: ongeveer 1,5 à 2 uur
Afstand: circa 6,1 kilometer
Parcours: eenvoudig, maar niet geschikt voor rolstoelen.

Andere beschikbare tochten: wandelzoektocht 2 & fietszoektocht 1

Werkwijze

Volg de richtingaanwijzingen zoals ze hieronder staan omschreven. Tijdens je wandeling kom je 15 plaatsen tegen waarvan een foto is genomen. Het is de bedoeling dat jullie de 15 foto’s in volgorde van verschijning plaatsen. Iedere foto krijgt hieronder een eigen nummer mee. Wie de correcte volgorde invult onderaan maakt kans op een cadeaucheque van een Meerhoutse handelaar of deze bon (wisselt iedere maand). Iedere maand tot en met september wordt er 1 cheque verloot. Volg ons op Facebook zodat jullie de nieuwe zoektochten en winnaars zeker niet missen.

We starten aan de ‘Dikke Pomp’ langs de Weversberg

De te volgen route

Je kan deze wandeling maken met je smartphone in de hand, maar je kan de wandeling en foto’s ook downloaden in een afdrukbare PDF (3 pagina’s).

Start: De Pomp op de berg, Weversberg

We beginnen onze wandeling aan de pomp op de Berg (recht tegenover het wassalon). Ga met je rug naar de voorkant van de pomp staan. Steek voorzichtig de straat Weversberg over en wandel direct het smalle steegje in. Ga rechtdoor via Hageland tot aan de Boerenkrijglaan.

Steek de straat over en draai rechts de Kapellestraat in met een klein parkje aan je rechterzijde. Op het kruispunt met de Bergstraat wandel je links de velden in. Na een paar honderden meters houd je rechts aan. Wandel door tot je een knooppunt-paal Antwerpse Kempen ziet en volg route 46 tot aan de Schoolstraat.

Steek de Schoolstraat voorzichtig over en wandel verder rechtdoor, voorbij knooppunt-paal Antwerpse Kempen route 45 naar de Oude-Vorstsebaan. Op het T-punt wandel je rechts richting het kapelletje. Eenmaal voor de kapel volg je de Lieve Vrouweweg richting het nieuwe kerkhof. Loop het kerkhof voorbij tot aan de Bevrijdingslaan.

Let goed op, want de Bevrijdingslaan is een drukke weg. Steek hem over en wandel enkele meters langs de Speeltuinstraat tot je rechts van je de eerste smalle bospad ziet (route 60). Wandel door de bossen tot je op de grotere bosweg Kleine Engstraat komt, hier sla je rechtsaf. Wandel enkele tientallen meters verder en sla linksaf (route 61). Wandel voorbij de kantine en volg de weg naast het pony-parcours tot aan bosweg Engstraat. Hier ga je rechts en volg je de zandweg tot de betonnen baan.

Op het kruispunt wandel je de Begionialaan in. Ter hoogte van huisnummer 25 vind je een paadje, waarna je een plein oversteekt tot aan Echelsven. Loop door de straat (houd links) tot je de Jagersweg bereikt. Sla rechts af tot de Molenberg.

Steek de Molenberg over en wandel links de Smissestraat in. Na enkele meters kom je aan de ingang van de Meerhoutse zorgcentra (huisnummer 8). Draai deze straat in en volg de weg tot je een smal paadje ziet met zowel links als rechts enkele garageboxen. Wandel door het paadje, draai rechts en wandel verder tot op het einde van deze zoektocht, vlak voor de ingang van WZC De Berk.

Einde: WZC De Berk, Gasthuisstraat

Eindigen doen we voor WZC De Berk.

De 15 foto’s in willekeurige volgorde

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
Fotot 8
Foto 9
Foto 10
Foto 11
Foto 12
Foto 13
Foto 14
Foto 15

Antwoorden

Wie de juiste volgorde invult maakt iedere maand kans op een cadeaucheque van een Meerhoutse handelaar. Als je de gegevens invult laten we je ook weten of je combinatie correct was, dat zie je meteen op de volgende pagina!


ReizenReizen

19 reacties

 • Fijne wandeling,je moet toch wel heel goed je ogen open houden om alle foto’s terug te kunnen vinden

 • Hele leuke tocht! Moeilijkheidsgraad van de foto’s is juist goed.

 • Mooie wandeling!

 • Mooie toer. Moeilijkheidsgraad is ok.

 • Bedankt voor de leuke zoektocht en het was zeer leuk om nog eens uit ons kot te kunnen zijn !!ik zou het ook zeker prettig vinden als u er meer zou maken!!👍

 • Bedankt Bart voor de toffe wandeling. Super gedaan!!

 • Hey Bart, Een leuk tijdverdrijf. Tip: Ik zou in de routebeschrijving ongeveer halverwege de tocht zeggen hoeveel foto’s je al zou moete gevonden hebben. Is altijd leuk spreek uit ervaring….dan weet je ook als je maar 1 foto meer moet vinden in welk gedeelte van de toer deze is…zo moet je niet altijd den hele toer rijden Is ook maar saai🤣🤣🤣of je zet een tip bij het begin of einde van de beschrijving van hier moet je x foto’s gevonden hebben… Bedankt Grt Werner

  • Werner, bedankt voor de tip. Vanaf wandeling 3 hebben we dit zo opgenomen in de route. Veel plezier ermee 🙂

 • leuk initiatief en mooie wandeling! Bedankt.

 • Leuk initiatief. voor de kleine van 5 jaar was het misschien een beetje te ver, maar hij heeft het gehaald ;-). Voor herhaling vatbaar!! In deze moeilijke coronatijden een leuke uitstap gehad!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!