Kroegentocht volkscafés: rondje Antwerpen Centraal

2 min.

Laatste update op 22 december door Bart

Het Vetexbart artikel met 25 bruine kroegen in Antwerpen is al jaren een voltreffer op deze website. Daarom boksten we twee ultieme kroegentochten in mekaar om een leuke dag te beleven in ‘t Stad. Hier kan je de eerste vinden. Het is een korte wandeling in de buurt van het Centraal Station.

Informatie over de route: 2,2 kilometer – 6 stops – wandeling ca. 30 minuten

Route rondje Antwerpen Centraal kroegentocht

Begin deze kroegentocht in café De Klok, te vinden in de Pelikaanstraat in de buurt van de achter uitgang van het Centraal Station. Deze kroeg is vroeg open dus de ideale plaats om te starten met een fris Bolleke.

Wandel van hieruit via het Koningin Astridplein naar onze tweede stop: In de stad Aalst, een van de oudste kroegen van ‘t Stad. Terwijl je een schlager zoekt op de jukebox sla je hier enkele Stella’s achterover.

Daarna is het tijd voor café De Valk in de Offerandestraat, nog zo’n echte volkscafé. Pas op! Het volgende café, De Klamper, ligt slechts op enkele tientallen meters dus zorg ervoor dat je de pintjes wat verdeeld over de twee kroegen.

Tijd om naar de voorlaatste stop te wandelen. Dat is het legendarische café Jozef, en zo zijn we terug aangekomen op het Astridplein.

Afsluiten doen we in het kleine Pub Breda, een kroegje dat open is tot in de vroege uurtjes (update, tijdelijk gesloten).

Blijven slapen achteraf?

Wil je na een dagje stevig doorzakken overnachten in het centrum van Antwerpen? Dan raden wij je Citybox Antwerpen aan -een gloednieuw lowbudget hotel- op enkele minuten van het Centraal Station

Plannetje kroegentocht

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.